Cuma günü cemaatle kılınan sabah namazı en faziletli

Günün Ayet-i Kerime meali ve Günün Hadis-i Şerifi...

TEFEKKÜR 12.12.2014 08:28:41 369 0
Cuma günü cemaatle kılınan sabah namazı en faziletli
GÜNÜN AYET-İ KERİME MEALİ

Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-ı Hak (c.c), Mü'min Suresi 82-85. ayetlerinde mealen şöyle buyuruyor:

82-(Onlar) yeryüzünde hiç gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin âkıbeti nasıl olmuş, baksınlar! (Onlar) bunlardan hem daha çok, hem de kuvvetçe ve yeryüzündeki eserler bakımından daha şiddetli idiler; fakat kazanmakta oldukları şeyler kendilerine bir fayda sağlamadı.

83-Öyle ki peygamberleri onlara mu‘cizeler getirince, kendilerinde bulunan bilgiden dolayı şımardılar (*) da, kendisiyle alay etmekte oldukları (azab) onları kuşatıverdi.

84-O vakit azâbımızı gördüklerinde: “Allah’a tek olarak inandık ve kendisiyle (Allah’a) şirk koşan kimseler olduğumuz şeyleri inkâr ettik” derler.

85-Fakat azâbımızı gördükleri zaman (ettikleri bu) îmanları kendilerine fayda verecek değildir. Allah’ın, kulları hakkında süregelen kanunu (bu)dur! İşte kâfirler orada hüsrâna uğramıştır.

(*) “Azamet ve kibriyâ (sonsuz büyüklük ve yücelik) ve nihâyetsizlik noktasında ya gaflete veya ma‘siyete (günaha) veya maddiyâta dalmak sebebiyle darlaşan akıllar, azametli mes’eleleri ihâtâ edemediklerinden (kavrayamadıklarından) bir gurûr-ı ilmî ile inkâra saparlar ve nefyederler (reddederler). Evet, o ma‘nen sıkışmış ve kurumuş akıllarına ve bozulmuş ve ma‘neviyâtta ölmüş olan kalblerine, çok geniş ve çok derin ve ihâtalı (geniş) olan îmânî mes’eleleri sığıştıramadıklarından kendilerini küfre ve dalâlete atarlar, boğulurlar. Eğer dikkatle kendi küfürlerinin iç yüzüne ve dalâletlerinin (hak yoldan sapmalarının) mâhiyetine (ne olduğuna) bakabilseler görecekler ki, îmanda bulunan ma‘kūl ve lâyık ve lâzım olan azamete karşı yüz derece muhâl ve imkânsızlık ve imtinâ‘ o küfrün altında ve içindedir.”

(Şuâ‘lar, 7. Şuâ‘, 98)


GÜNÜN HADİS-İ ŞERİFİ.
Bismillahirrahmanirrahim
Ebu Ubeyde (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular:

Namazlardan hiçbiri Cuma günü cemaatle kılınan sabah namazından daha faziletli değildir. Bu namaz katılan kişinin günahlarının mutlaka bağışlanacağını ümid ederim.

Camiüssağir-7669 
RisaleHaber

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı