Cenaze namazında cemaatten 'koronavirüs' safı

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Şehitlik Köyünde önceki gün arazi anlaşmazlığı nedeni ile yaşanan kavgada akrabaları tarafından vurularak öldürülen biri köy muhtarı ve eşi olmak üzere 3 kişi toprağa verildi.

TEFEKKÜR 4.05.2020 13:32:22 127 0
Cenaze namazında cemaatten

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesi şehitlik köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden meydana gelen olayda vurularak hayatını kaybeden Muhtar Osman Dalyanoğlu(51),eşi Bahriye Dalyanoğlu(50),ve muhtarın yengesi Şerife Dalyanoğlu’nun cenaze töreninde koronavirüs tedbiri dikkat çekti.

Rize’nin Pazar ilçesinde, akrabası ile tartışma çıkması üzerine silahla vurularak hayatını kaybeden Şehitlik Köyü Muhtarı Osman Dalyanoğlu, eşi Bahriye Dalyanoğlu ve muhtarın yengesi Şerife Dalyanoğlu’nun cenazeleri, Şehitlik köyünde öğle namazı ardından kılınan namazda, cenazeye katılan cemaat törende virüs tedbirleri kapsamında birer metre mesafeyle saf tuttu.

Cenaze namazından sonra aile mezarlığına defnedilen Şehitlik köyü muhtarı Osman Dalyanoğlu, eşi Bahriye Dalyanoğlu ve yengesi Şerife Dalyanoğlu’nun cenaze merasimine Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa ve Pazar İlçesi İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, cenazede yaptığı konuşmada, “Sevdiğimiz muhtarımız başta olmak üzere diğer eşi ve yengesi hepsinin cenazesinde bu sıkıntılı günde, sıkıntılı zamanda virüsle uğraştığımız zamanda bile gelip ne kadar sevdiğinizi gösterdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu Ramazan gününde Allah onların da günahlarını affetsin. Benim değer verdiğim, devamlı birlikte çalıştığım, iyi bildiğim bir insandı. İnşallah memleketimizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz. En büyük temennimiz bu Geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Her zaman onların yanında olacağım” dedi.

Cenaze merasiminde cemaat birer metre mesafeyle saf tuttu ve yakınları ve diğer katılanlar, maske takarak katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI