Camilerde oturaklar kaldırılmaya başlandı

Genelge sonrası Pazar Hatuniye merkez Camii’nde dönüşüm başladı

TEFEKKÜR 20.12.2019 20:13:29 60 0
Camilerde oturaklar kaldırılmaya başlandı

Cevahir TOPALOĞLU

PAZAR-Diyanet İşleri Başkanlığınca, cami ile mescitlerde tabure ve sandalye üzerinde namaz kılınmasına ilişkin yayınlanan genelge sonrası Pazar Hatuniye Merkez Camii’nde katlanır tabureler kullanılmaya başlandı.

Pazar ilçe Müftüsü Şükür Küçük, yaptığı açıklamada, yerde oturamayacak derecede dizlerinden rahatsız olanların namazlarını daha kolay kılabilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla yeni bir uygulamaya başladıklarını söyledi.

Camide, geniş yer kaplayan taburelerin yerine, katlanabilir olanların kullanılacağını belirten Küçük, bunların istiflenmesi ve saklanmasının daha kolay olduğunu ifade etti.

İlçedeki bütün camilerde katlanır tabureler bulunması için çalışma başlattıklarını anlatan Küçük , 'Sıra koyarak, uzun uzun sıralarda oturmanın cami adabına uygun olmadığını biliyoruz diye konuştu.

Müftü Küçük, taburelerin yan yana konulması yerine, bunları kullananların safların arasında dağılarak cemaatin saf düzenini ve namazın huzurunu koruyacak şekilde ibadet etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Sorun yaşayan vatandaşlarımızın da taburelerde oturarak namaz kılmaları için gerekli kolaylıklar camii görevlileri tarafından gösteriliyor. Arzu eden vatandaşlarımızın bu tabureyi elinde taşıyarak camiye götürüp getirmesinde bir zorluk yok. Mescid-i Nebevi'de ve Kabe-i Muazzama'da da bu şekilde kullanım var.

Camiye namaz kılmaya gelen bazı yaşlılar ise uygulamayı yanlış bulduklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı