CAMİLER YEŞERİYOR

CAMİLER YEŞERİYOR

TEFEKKÜR 30.07.2018 08:17:34 7 0
CAMİLER YEŞERİYOR

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, il ve ilçelerdeki cami, mezarlık ve ibadethanelerde ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, il ve ilçelerdeki cami, mezarlık ve ibadethanelerde ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “ Sosyal nitelikli Ağaçlandırmalara hız veren Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, Artvin İli ve İlçelerinde cami, mezarlık ve ibadethane ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir.

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında, Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanarak Ülkemizdeki cami bahçeleri ve mezarlıkların ağaçlandırılmasını amaçlayan 13.01.2012 tarihli protokol gereği, Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüzce 2013-2017 yılları arasında 63 cami, mezarlık ve ibadethanede, 1012 adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Cami ve ibadethane bahçelerinde, peyzaj düzenleme çalışmalarında, fidan dikiminin yanında cami estetiğine katkı yapacak ve vatandaşların ihtiyaçlarını giderme yönünden, pergola, şadırvan, oturma gurupları vs. düzenlemeler içinde yer almaktadır. Bu anlamda 2018 yılı içinde Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Meşeli Köyü, Zeytinlik Köyü ve Erenler Köyüne ait cami bahçelerine toplam 450 adet fidan dikilmiştir.

Ağaç ve orman sevgisinin kamuoyuna aktarılması amacıyla, fidan dikilecek uygun alanları bulunan cami ve mezarlıkların tespit edilip, Bölge Müdürlüğümüz elemanlarınca teknik olarak ağaçlandırmaya uygun bulunan yerlerin, dikimden önceki gerekli arazi hazırlıklarının tekniğe uygun olarak yapılması ve hazırlığı yapılan yerlere deneyimli elemanlar nezaretinde fidanların dikilmesi sağlanmaktadır” denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI