Cami ve Gençlik Konulu Konferans Düzenlendi

Cami ve Gençlik Konulu Konferans, Gençlerimizin Katılımıyla Gerçekleşti.

TEFEKKÜR 13.10.2014 20:51:52 51 0
Cami ve Gençlik Konulu Konferans Düzenlendi
Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans tertip edildi. Konferans, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Yılmaz tarafından verildi.
13.10.2014 Pazartesi günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa; İl Müftü Vekilimiz Rüstem Can, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcılarımız İsmail Temel, Ali Çakmak, İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, emekli ve çalışan din görevlilerimiz ile çok sayıda genç vatandaşımız katıldı.
Abdulgafur Kart Kur’an Kursu Öğreticisi Yakup Taşgit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftü Vekilimiz Rüstem Can, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine dikkat çekerek, hafta hakkında bilgiler verdi.
Başkanlık tarafından hazırlanan “Cami ve Gençlik” konulu sinevizyon gösteriminin ardından, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Yılmaz, “Cami ve Gençlik” konulu konferans verdi.
Cami ve Mescid’in tanımı, gençliğin önemi ve gençliği mabetlere kazandırmak için yapılması gereken hususlardan bahseden Yılmaz, gençlerin camiyle buluşmasına etki eden faktörleri; “İnanç, Aile, Eğitim-Öğretim, Cami, Cami Görevlileri, Cemaat, Örneklik, Teşvik, Özveri ve Müftülüklerin üzerlerine düşen görevler” olmak üzere 10 ana başlık altında toplayarak eşsiz bir anlatımla sundu.
Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konferans sonunda İl Müftü Vekilimiz Rüstem Can tarafından Yrd. Doç. Dr. Muhammet Yılmaz’a çiçek takdiminde bulunuldu.
Program sonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında gerçekleşen yarışmalarda şiir dalında Türkiye birincisi olan Hızır Ketancı’ya ve bayanlar arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dalında Türkiye üçüncüsü olan Eda Bakır’a, görev süresi boyunca yüzlerce hafız yetiştirip emekli olan ve halen hafız yetiştirmeye devam eden İlyas Serdar, Mehmet Köseoğlu, Davut Köseoğlu, Sefer Kalkavan, Fadime Kalkavan ve Fadime Tabak’a, ayrıca 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan hafızlık yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Zeynep Bozdağ ve hafızlık tespit sınavında Rize İl birincisi olan Tahsin Süt’e plaket takdim edildi.
Ayrıca 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında hafızlık belgesi almaya hak kazanan 65 öğrencimize hafızlık belgeleri verildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı