BEYAZIT HOCAYA SON GÖREV YAPILDI.

İLYAS BAYAZIT HOCAEFENDİ GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLANDI.

TEFEKKÜR 26.11.2013 15:01:01 56 0
BEYAZIT HOCAYA SON GÖREV YAPILDI.


Rize İl Müftülüğü, İrşad Vakfı Mescidinin sevilen  İmam Hatiplerinden İlyas Bayazıt hoca efendinin Rize`den, Kocaeli İli Karşıyaka Baş İskele Camisine tayının çıkması nedeniyle Huzur Lokantasında düzenlenen veda ve vefa yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı. Hafız Mustafa Türüt hocanın kuran-ı Kerim Okumasıyla başlayan veda yemeğine Rize İl Müftüsü ve Müftülük görevlileri, çeşitli camilerin ve Kuran kurslarının İmam Hatipleri, Vakıf ve Dernek Başkanları, Rizeli esnaf ve iş adamları ve çok sayıda kamu, kurum ve kuruluşlarda görev yapan onlarca kişi katıldılar.



 İlk Dini Eğitimine, İstanbul Fatih Ümraniye Çınaraltı Menderesinde başlayan İlyas Bayazıt hoca efendi, daha sonra İzmit İmam Hatip Lisesi ve Sakarya İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İstanbul`daki 3 yıla yakın fahri İmam Hatiplik görevinin ardından eşi ile birlikte bu görevine İngiltere`nin başşehri Londra`da devam etti. 1993 yılının sonlarına doğru Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız hoca efendinin talebesi olmak ve onunun yanında yetişmek, ona hizmet vermek üzere ailesiyle birlikte Rize`ye geldi. 20 yıla yakın Rize`de kalan İlyas Bayazıt hoca efendi ilk olarak 5 yıla yakın Pazarköy ve ardından 15 yıla yakındır Rize Müftülüğü İrşad Vakfı Mescidi İmam Hatipliği görevini yürütüyordu. 4 kız çocuk babası olan İlyas Bayazıt hoca efendinin eşi Emine Bayazıt`da fahri olarak İrşad Vakfı Mataracı Kız Kuran Kursunda Arapça hocası olarak görev yapmaktaydı.

 20 yıllık Rize görevlerinin ardından memleketi Kocaeli, Karşıyaka Baş İskele Camisi İmam Hatipliğine tayın olan İlyas Bayazıt hoca efendi için, yıllardır talebesi ve cemaati olan  esnaflar, iş adamları, İrşad Vakfı Yönetimi ve buradaki ders arkadaşları, Rize`nin değişik kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlardan oluşan ders halkasının gönüllü sevenleri ile birlikte huzur lokantasında verilen veda yemeğine katılan, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 'Diyanet İşleri Başkanlığının merkezini camilerimiz oluşturmaktadır. Hizmetin Merkezindeki camimizde uzun yıllar hizmet veren İlyas hoca efendi bilgisi, liyakati, feragati, fedakarlığı ve devamlı öğrenme, öğrendiklerini çevresiyle paylaşan örnek bir hocamız olarak hafızalarımızda yer etmiştir. hazır cemaate imamlık yapmak kolaydır. Fakat hocamız camisine sürekli yeni cemaat kazandıran ve onlara İslam`ın bütün güzelliklerini öğreten ve yaşatan bir kardeşimiz olarak, ilim, iman ve ibadet halkasını her kesimden, her görevden ve her görüşten insanlarla süslemeyi yıllarca çok iyi başarmıştı. Bu veda yemeğindeki kalabalık ve çeşitlilikte bunu gösteriyor. Bu başarılarının yeni görev yerinde artarak devamını Allah`tan diliyor ve kendisini tebrik ediyorum. Bu yemek bir veda yanında, aynı zamanda bir vefa yemeğidir.' diye konuştu. İlyas Bayazıt hoca efendinin hocalarına, cemaatine, meslektaşlarına yönelik yapmış olduğu veda konuşmasını ağlayarak tamamlaması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. İlyas Bayazıt hoca efendi onuruna verilen veda yemeğinin sunumunu yıllarca birlikte ders arkadaşlığı yaptığı Kale Camisi İmam Hatibi A. Kadir Kara hoca yaptı. İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı A.Ali Saruhan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yıllarca İrşad Vakfına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı bir plaket takdim edildi. Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Müftülüğü, İrşad Vakfı camisi cemaati ile Bayazıt hoca efendinin talebeleri tarafından kendisine çeşitli hediyeler taktım edildi. Rize Pazarköy Merkez Camisi İmam Hatibi Mahmut Sarı hocanın yapmış olduğu duanın ardından veda yemeği sona erdi. Haber: B. Ali Kavalcı   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI