BAŞKAN ERBAŞ’TAN RİZELİ GENEL MÜDÜRE MAKAMINDA ZİYARETİ

BAŞKAN ERBAŞ’TAN RİZELİ GENEL MÜDÜRE MAKAMINDA ZİYARETİ

TEFEKKÜR 27.09.2019 07:30:33 23 0
BAŞKAN ERBAŞ’TAN RİZELİ GENEL MÜDÜRE MAKAMINDA ZİYARETİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü görevinden, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen törenle yeni görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla yeni görevine başlayan Rizeli DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin’in makamında gerçekleşen göreve başlama töreninde konuşan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Başkanlığın hizmetlerinin gelişimiyle personelin özverili çalışmaları arasındaki bağı ifade ederek, “Yeni, göreve gelen arkadaşlarımızın, hocalarımızın gayretleriyle doğru orantılıdır. Bunun için aşk, fedakârlık gerekiyor. Bu aşkın ve fedakârlığın samimi bir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığına sarf edilmesi netice itibarıyla milletimizin kazanmasına, milletimizin en güzel bir şekilde bu teşkilatın çalışmalarından istifade etmesine yaramış oluyor” diye konuştu.

Başkan Erbaş, makamların geçici olduğunu önemli olanın o makamlarda yapılan hayırlı hizmetler olduğunu belirten DİB Prof. Dr. ERBAŞ “İki günü birbirine eşit olan zarardadır, hadis-i şerifi doğrultusunda hareket edersek biz mutlaka daha başarılı olacağız. Bugün düne göre daha iyi neler yapabilirim, gayreti içerisinde olursak ki her Müslümanın böyle olması gerekiyor, hem kurumumuza hem milletimize hem de insanlarımıza daha faydalı hizmetler yapacağımızda hiçbir şüphe yoktur” ifadelerini kullandı.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Bilgin’e makamında hayırlı olsun dileklerini ileten, DİB Prof. Dr. Erbaş “Cenab-ı Hakk yar ve yardımcısı olsun. Yönetim Hizmetleri, Merkez Teşkilatımızın personel itibarıyla yaklaşık olarak üçte birini içinde bulunduran önemli bir genel müdürlüktür” dedi. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün cami ve Kur’an kursu, eğitim merkezi binalarının yapımı ve tadilatları gibi önemli ve ağır bir sorumluluk alanı olduğunu belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu, “Önemli olan hepimizin emanet bilinciyle bulunmuş olduğu göreve sarılması ve onun hakkını vermesidir. Bu noktada bütün hocalarımızın tecrübelerini birleştirecekler ve hep birlikte başarıya odaklanacağız. Buraya hizmet, milletimize, dinimize hizmettir. Biz, din-i mübin-i İslam’a hizmet ediyoruz. Biz attığımız her adım hizmetlerimizin daha nitelikli bir şekilde olması içindir. Niyetimiz halis, samimi olursa bu da işimize, başarımıza yansıyacaktır. Samimiyetimizin, niyetimizin halis olması noktasında hiçbir şüphemiz yoktur. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mehmet Bilgin ise, teşekkür ederek, “Tabii ki bize bir yol gösterdiniz, yolumuz uzun, meşakkatli sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Öncelikli olarak bizi bu göreve layık gören başta muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, bizlere inanan, güvenen size can-ı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah samimi ve gayretli olarak görevimizi yapmaya çalışacağız” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, göreve yeni başlayan yöneticilerin hayırlı ve başarılı bir şekilde görev yapmaları için dua etti. Törenlere, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Genel Müdürler ve Daire Başkanları katıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı