Başbakan açıkladı

Risale-i Nur'un diğer kitaplarını da basacağız

TEFEKKÜR 11.03.2014 19:48:12 13 0
Başbakan açıkladı
Risale Haber-Haber Merkezi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bediüzzaman Hazretlerinin yazdığı İşaratü'l İ'caz eserinin kendi dönemlerinde basıldığını ve diğer kitapları da basacaklarını söyledi.
Bitlis'te düzenlene mitingte konuşmasına 'Bediüzzaman Said Nursi'nin şehri Bitlis seni gönülden selamlıyorum' sözleri ile başlayan Erdoğan, 'Bitlis hep bir ilim şehri oldu. Bitlis çok büyük şahsiyetler yetiştirdi... İdrisi Bitlisi'yi, Küfrevi hazretlerini burada rahmetle minnetle yadediyorum. Hele hele Hizan'ın Nurs köyünde doğan, geride bıraktığı eserleriyle hep minnetle anılan Bediüzzaman Said Nursi'yi bir kez daha buradan minnetle yad ediyorum. Merhum Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyünün ismini 1960 yılından sonra Kepirli olarak değiştirmişlerdi. Ne zaman 1960... Biz İçişleri Bakanlığımıza talimatı verdik. Gerekli düzenleme yapıldı. Nurs köyüne tarihi ismini iade ettik. Şimdi sırada Norşin var... Siirt'te Aydınlar ismi çıkardığımız yasayla Tillo oldu. Norşin'i de artık tescilli hale getireceğiz' dedi.
SAİD NURSİ İNANÇLARINDAN TAVİZ VERMEDİ
Diyanet'in bastırdığı İşaratü'l İ'caz eserini eline alan Erdoğan, 'Bizim dönemimizde biz Risale-i Nur'u Diyanet matbaasında bastık. İşte hamdolsun Türkiye bu günleri gördü' şeklinde konuştu.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Said Nursi, Nurs köyünde doğdu. Burayı düşmana karşı kahramanca savundu. Esir düştü Sibirya'da esaretten kurtuldu. Ülkesine döndü. Eserler yazmaya başladı. Said Nursi'ye çok zulmettiler. Çeşitli bahanelerle iftiralarla tutukladılar. Hapsettiler. Ders vermesini yasakladılar. Talebelerine de çok zulmettiler. Ama Said Nursi hak bildiği yoldan dönmedi. Asla ve asla eğilmedi. İnançlarından, ilkelerinden, değerlerinden asla taviz vermedi. Kendi ülkesinden kaçıp gitmeyi aklının ucundan bile geçirmedi. Hapislere sürgünlere rağmen ülkesini terk etmedi.
RİSALE-İ NUR'U BASTIK HAMDOLSUN
'Bu eser İşaratül İcaz kitabı... Said Nursi hayattayken Diyanet'e mektup yazmış. Risale-i Nur'un Diyanet tarafından basılmasını rica etmişti. Maalesef bu talebi yerine getirilmedi. Tam tersine tek parti CHP iktidarı tarafından 27 Mayıs sonrası kimi hükümetler tarafından Risale-i Nur yasaklandı. Basılması, dağıtılması, okunması engellendi. Biz Said Nursi'nin o arzusunu yerine getirdik. Diyanet, İşaratü'l İ'caz'ı çok güzel, çok özenli bir şekilde bastı. İnşallah diğer bazı kitaplarını da Diyanet eliyle basacağız. İşte Türkiye buralara ulaştı. Hamdolsun bugünleri gördük. Yasaklanan, toplatılani yakılan kitaplar bizzat devlet tarafından basılıyor. Bakınız inşallah Faki Teyran kitabını da hem Türkçe hem Kürtçe basacağız.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve dönemin bakanlar kurulu kararıyla Risale-i Nurların yasaklanması ve Bediüzzaman Hazretlerinin sürgün edilmesine dair kararları gösterdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı