Aşure Gününün Müslümanlar İçin Önemi

Muharrem Ayı denilince akla gelen ilk şeydir Hazreti Hüseyin'in (r.a) şehadeti ve aşure günü... Müslümanlar aşure günü için hazırlıklarına başladı...

TEFEKKÜR 3.11.2014 14:19:35 18 0
Aşure Gününün Müslümanlar İçin Önemi
MÜSLÜMANLARIN KAÇIRMAYACAĞI BİR GÜN:AŞURE GÜNÜ
 
10 Muharrem (Aşure) günü, içerisinde büyük tecellilerin yaşandığı bir gündür:
 
Hazret-i Adem -aleyhisselam-ʼın tevbesi bu günde kabul edilmiştir. Demek ki bugün tevbe-istiğfar günüdür.
 
Hazret-i Nuh -aleyhisselam-ʼın tufandan kurtulup, gemisinin selamete erdiği gündür. Demek ki bugün Nuh -aleyhisselam-ʼın 950 sene süren çilelerle dolu tebliğ hayatındaki sabır ve sebatını tefekkür günüdür.
 
Hazret-i İbrahim -aleyhisselam-ʼın Nemrut’un ateşine atılıp Cenab-ı Hakk’ın lutfuyla kurtarıldığı gündür. Demek ki bugün Hakkʼa dostluk yolunda karşılaştığımız ilahi imtihanlardaki halimizi muhasebe etme günüdür.
 
HAZRETİ MUSA VE HAZRETİ EYYÜB
 
Hazret-i Musa -aleyhisselam-ʼın Firavun’un zulmünden kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, büyük saadetlerin, büyük çilelerin ardında olduğunu idrak etme günüdür.
 
Hazret-i Eyyub -aleyhisselam-ʼın hastalık ve iptilalardan kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, ilahi imtihanlar karşısındaki sabır, rıza ve şükür halimizi gözden geçirme günüdür.
 
PEYGAMBER EFENDİMİZİN TORUNU HAZRETİ HÜSEYİN'İN ŞEHADETİ
 
Ayrıca bugün, İslam tarihinin gördüğü en acı felaketlerden biri olan, Peygamber Efendimizʼin aziz torunu Hazret-i Hüseyin (r.a.)ʼın hunharca katledildiği gündür. Diğer bir ifadeyle İslamʼın bağrına hançer vurulduğu bir gündür. O menfur cinayete, hangi mezhepten olursa olsun her müslümanın yüreği feryat halindedir.
 
Bu hususta ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini zedeleyecek tarzda kuru çekişmelere girmek, en başta o aziz şehidlerin mübarek ruhlarını incitecek hareketlerdir. Dolayısıyla bugün; “Mü’minler ancak kardeştirler!..” (el-Hucurat, 10) hükmü etrafında, bir ve beraber olma günüdür.
kaynak : İslam ve İhsan 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI