ARTVİN’DE 40 GÜNLÜK OĞLUNU GÖREMEYEN ŞEHİDİN ANISINA KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne 2008 yılının Ekim ayında düzenlenen terör saldırısında terhisine 3,5 ay kala şehit olan Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir adına Artvin Çoruh İlkokulu bünyesinde

TEFEKKÜR 29.03.2018 07:32:46 18 0
ARTVİN’DE 40 GÜNLÜK OĞLUNU GÖREMEYEN ŞEHİDİN ANISINA KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne 2008 yılının Ekim ayında düzenlenen terör saldırısında terhisine 3,5 ay kala şehit olan Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir adına Artvin Çoruh İlkokulu bünyesinde oluşturulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün öncülüğünde, Artvin Çoruh Üniversitesinde okuyan Samet Bayraktar, Hasan Hüseyin Çakıcı, Büşra Okur, Fatma Altun, Eylül Yiğit ile Buse Okumuş, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bir dünya, bir çocuk projesi” sloganıyla vatan uğruna şehit olan Muhammed Aydemir adına bir kütüphane oluşturdu.

Şehit Onbaşı Muhammed Aydemir Kütüphanesi’nin açılış törenine şehidin annesi Nazmiye, babası Davut, çocukları Nisa Nur ve Mert Aydemir ile Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, bazı daire amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Doğanay, şehit ve gazi ailelerine devletin ve gönül kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Devlet ve hükümetin tüm olanakları, şehit yakınları ve gazilerimizin emrinde olduğunu belirten Doğanay, şöyle konuştu: ”Canlarını dinimiz, vatanımız, bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz için feda eden aziz şehitlerimize minnet borçluyuz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz millet olarak bizim baş tacımız, en büyük gurur kaynağımızdır. Onlar ve aileleri bizlere emanettir. Onları hep birlikte sahiplenmek boynumuzun borcudur. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum. Aziz milletimiz sizlerin değerli hizmetlerinizi daima minnetle anacaktır.'

Şehidin adını taşıyan kütüphanenin oluşturulmasına emeği geçenleri kutlayan Vali Doğanay, kitap okumanın önemine değinerek herkesin günde en az bir saat kitap okuması tavsiyesinde bulundu.

-Şehidin ailesi gururlandı

Şehidin annesi Nazmiye Aydemir ise terhisine 3,5 ay kala vatan uğruna şehit düşen oğluyla onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Şehit oğlunun 40 günlük bebeği Mert’i göremeden şehit düşmesinin acısını yıllardır yüreğinde yaşadığını belirten Aydemir, “Oğlum 40 günlük bebeğini göremeden şehit oldu. Kızı ise henüz bir buçuk yaşındaydı. Torunlarım babalarını koklayamadılar, doyamadılar. Babalarını sadece fotoğraflarda görerek teselli buluyorlar. Ben oğlumu bu güzel devletimize ve vatanımıza şehit verdim. Vatan sağ olsun. Şehit annesiyim ve oğlumla her zaman gurur duyuyorum. Bugün bir kez daha oğlumla gurur ve onur duydum. Adına bir kütüphane oluşturmuşlar. Oğlumun adı okulda yaşayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hopalı işadamı Nedim Koyuncu ise, bir grup üniversitesi öğrencisinin kendine ulaşarak, şehitler adına anlamı bir projeyi hayata geçirmek için yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Öğrencileri anlamlı projelerinden dolayı tebrik ettiğini ve gereken desteği sağlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını ifade eden Koyuncu, “Bu vatan, devlet, millet, din ve bayrak uğruna şehit düşen Muhammet Aydemir kardeşimizin adının ve hatıralarının yaşatılmasına bir nebzede olsa katkıda bulunmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Buradan Muhammed kardeşimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Ayrıca bu projeyi hayata geçiren genç öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum” dedi.

Projenin mimarı olan üniversite öğrencisi Samet Bayraktar ise, kütüphaneyi kısa sürede oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İlkokulda okuyan minik kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla kalem toplamaya başladık. Daha sonra şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek amacıyla Çoruh İlkokuluna bir kütüphane açılması için arkadaşlarımla birlikte çalışma başlattık. Borçkalı şehidimizin Muhammed Aydemir’in ailesini Kaynarca köyündeki evinde ziyaret ettik. Ardından şehidimizin adını taşıyan kütüphanenin açılması için sponsor arayışına başladık. Hopalı işadamı Sayın Nedim Koyuncu başta olmak üzere işadamı Sayın Ünsal Akman ile işadamı Sayın Koray Kabadayı bizlere yardımcı oldu. Buradan değerli işadamlarımıza verdikleri katıklardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şehidimizin adını bu okulumuzda yaşatacağız. Bizlere projemizde her zaman yanımızda olan ve katkı sunan Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’a, İl Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bahattin Yetim’e, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveciye ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kütüphanenin açılışını yapan şehidin ailesi ve Vali Doğanay, ardından kütüphaneyi gezerek kitapları inceledi.

Tören kütüphanenin açılmasında emeği geçenlere Vali Doğanay tarafından teşekkür belgesi ve plaketi verilmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI