ARSA VE BİNANIN TAMAMINI KUR'AN KURSUNA BAĞIŞLADI.

Bayburt Merkez Zahit Mahallesinde 325.89 m2 üzerinde inşa edilen dört katlı betonarme binasını arsası ile birlikte Kur’an Kursu olarak kullanılması için Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı.

TEFEKKÜR 11.12.2013 07:38:38 55 0
ARSA VE BİNANIN TAMAMINI KUR






Kemalattin AKSOY(Bayburt Müftüsü)

Tamamı Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketine ait olan dört katlı yeni bina,  Mehmet-Fatma Dedeoğlu Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere, 10.11.1013 tarihinde tapu işlemleri yapılarak Türkiye Diyanet Vakfına tescili yapıldı.

            Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi adına Adem Dedeoğlu ile Bayburt İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemalettin AKSOY, Bayburt Tapu Müdürlüğünde yapılan işlemlerden sonra binanın devrini gerçekleştirdiler.

            Devir işlemlerinde İl Müftüsü Kemalettin AKSOY, Tapu Müdürü Orhan KÖROĞLU, Dede Turizm adına Adem DEDEOĞLU ve İl Müftü Yardımcısı Yakup KOÇHAN hazır bulundular.


            İl Müftüsü Kemalettin AKSOY: “ Bayburt’ ta Kur’an Kursları hizmet kervanına pırıl pırıl, tertemiz, içinde malzemeleri hazır yeni bir bina daha kazandırdık. 16 si yatılı ve 24 ü gündüzlü olmak üzere 40 öğrencinin eğitime devam edeceği Kur’an kursumuz, yatılı olacak bir Kur’an kursun bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı şekilde donatıldı. Bu sadaka-ı cariye diye adlandırdığımız hayrı yapan Adem Dedeoğlu ve kardeşlerine şükran borçluyuz. Kursumuz eğitime devam ettiği müddetçe kardeşlerimizin ahirete göç etmiş başta babası ve annesi ile diğer yakınlarının ruhları Kur’an-ı Kerimin bereketinden nasiblerini alacaklardır. Allah kardeşlerimizden ve onlardan binlerce kez razı olsun. Bu Kur’an Kursumuzdan geleceğin Vaize ve Kur’an Kursu Öğreticileri yetişecektir. Bayburt’umuza hayrılı uğurlu olsun” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI