Anlamlı İftar'da bir araya geldiler

Rize Müftülüğü tarafından sevgi evleri çocuklarına, annelerine ve koruyucu ailelere iftar yemeği verildi

TEFEKKÜR 16.07.2014 08:45:25 24 0
Anlamlı İftar
“Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” teması çerçevesinde, Rize Müftülüğü tarafından sevgi evleri çocuklarına, annelerine ve koruyucu ailelere iftar yemeği verildi.

İftar programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, sevgi evlerinde barınan çocuklar, anneleri ve koruyucu aileler katıldı.

iftar6.jpg

İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptığı konuşmada, 'Bugün sevgi evlerinde barınan kardeşlerimiz ve koruyucu aileleriyle bir araya gelip bu iftar sofrasında oruçlarımızı açtık. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla Aralık 2012’de imzaladığı protokol gereğince Rize Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı sevgi evlerinde barınan çocuklara, daha iyi bir gelecek hazırlama adına, müftülüğümüz tarafından; ibadet, itikat, ahlak ve değerler eğitimi verilmektedir. Bu çerçevede Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Büromuzdan üç Vaiz, iki Kur’an kursu öğreticisi ve üç İmam Hatip haftada ikişer saat olmak üzere derse gitmektedirler. Burada görev alan personelimiz gönüllü, alanında çeşitli akademik çalışmalar yapmış, gençlerle ve çocuklarla iletişimi kuvvetli, Başkanlığımız tarafından SHÇEK semineri almış görevlilerden seçilmektedir. Müftülüğümüz bu hizmetleriyle her zaman kardeşlerimizin yanındadır. Bu davetimize icabet eden yavrularımıza, koruyucu ailelerine ve bizleri onurlandıran Sayın Valimize teşekkür ediyorum' dedi.

iftar5.20140715181220.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, “Bu anlamlı iftarda yavrularımızın yanında bulunmaktan ve bu birlikteliği, kaynaşmayı görmekten son derece mutluyum. Bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyor, tüm katılanların Ramazanını tebrik ediyorum” diye konuştu.


Yemek sonrası tüm masaları tek tek dolaşan Rize Valisi Ersin Yazıcı ve İl Müftüsü Yusuf Doğan, çocuklarla ve koruyucu ailelerle hasbihal ederek hediye dağıttılar. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI