Ahmet Aytimur Ağabey vefat etti

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ahmet Aytimur ağabey 94 yaşında Hakkın rahmetine kavuştu.

TEFEKKÜR 1.02.2016 20:09:46 9 0
Ahmet Aytimur Ağabey vefat etti
Solunum cihazına bağlı olan ve yaşına bağlı olarak organ fonksiyonlarında yetersizlik söz konusu olan Ahmet Aytimur ağabey, İstanbul'daki Ataşehir Memorial Hospital’de bir süredir tedavi altındaydı. Allah rahmet eylesin, bütün Nur camiasına sabr-ı cemil ihsan etsin. İnna lillah ve inna ileyhi raciun. (Biz, O'ndan geldik ve yine O'na döneceğiz) Ruhuna el-Fatiha.

CENAZE NAMAZI SALI GÜNÜ KILINACAK

Aytimur ağabeyin cenaze namazı 2 Şubat Salı günü İstanbul Fatih Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in imametinde ikindi namazına müteakip kılınacak, naaşı Eyüp Sultan mezarlığında Tahiri Mutlu ağabeyin yanına defnedilecektir.

İMAN VE KUR'AN HİZMETİNDE BİR ÖMÜR...

1924 tarihinde Elazığ'da doğan Ahmet Aytimur ağabey; 24 yaşına gelince hem çalışmak, hem de Kur’anî dersler almak için İstanbul’a geldiğinde bir ömür boyu hadimi ve naşiri olacağı ‘Kur'an-ı Hakîmin hakiki bir tefsiri ve o güneşin bir nuru ve onun bir memuru olan Risale-i Nur’ ile tanışmış, 1950 senesinde de Üstad'ı Emirdağ'ında ziyaret etmiş; çoluk çocuk, ev, evlenme, mal, mülk gibi kelimeleri lügatinden silerek ömrünü bu kudsî hizmete vakfetmişti.

Aytimur ağabey, çok zor şartlarda Risale-i Nur eserlerinin eski ve yeni harflerle İstanbul matbaalarında basımı hizmetinin isimsiz kahramanlarından birisi idi. 

Yeni Asya Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI