53 Rize’li Sanatkar Evinde Buluştu…

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Anadolu Klasik Sanatları sergi açılışı yapıldı.

TEFEKKÜR 14.04.2014 22:23:00 13 0
53 Rize’li Sanatkar Evinde Buluştu…
14-20 Nisan tarihleri arasında bu yıl, “Din ve Samimiyet” teması adı altında kutlanan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikler kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Anadolu Klasik Sanatları sergi açılışı yapıldı.
İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi işbirliği ile Rize Valiliği, Rize Müftülüğü, Ebruli yaşam ve sanat derneğinin organize ettiği klasik sanatlar sergisi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman tarafından açıldı.
 Çok sayıda Klasik sanat meraklısı nın katıldığı sergi de eserler protokol ve halk tarafından teker teker gezilip incelendi. Osmanlı figürlerinin işlendiği tablolar vatandaşın ilgi odağı olurken çok sayıda insanın günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.
81 İlde 81 Sergi 81 Seminer  adı altında Hat-Tezhip-Minyatür-Cilt-Çini-Katı-Naht- Kakma-Edirnekarı-Kalemişi-Kündekarı  gibi klasik sanatlarımızda sanatını icra eden 53 Rize li sanatkar evinde buluştu. Sanatkarların el emeği göz nuru çalışmaları, görülmeye değer olduğu söylenildi.
    


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI