4 Yıl Pazar’da Hizmet eden Safitürk'e Veda

Dört yıl önce Pazar'a fahri öğretici olarak gelen ve Müftülük sitesindeki Pazar Kur 'an Kursunun hafız mezunlar vermesine öncülük eden Abdullah İbrahim Safitürk Ordu’nun Gürgentepe ilçesine İmam- Hatip olarak atandı.

TEFEKKÜR 23.03.2021 20:11:42 130 0
4 Yıl Pazar’da Hizmet eden Safitürk

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Dört yıl önce Pazar'a fahri öğretici olarak gelen ve Müftülük sitesindeki Pazar Kur 'an Kursunun hafız mezunlar vermesine öncülük eden Abdullah İbrahim Safitürk Ordu’nun Gürgentepe ilçesine İmam- Hatip olarak atandı.

Birçok Kur'an talebesine öğreticilik yapan Safitürk'e öğrenci velileri adına Sefer YAZICI tarafından plaket takdim edildi.

Duygu dolu anların yaşandığı merasimden sonra kackar53.com sitemize açıklama yapan Sefer YAZICI şunları ifade etti.

Abdullah İbrahim Safitürk hocamıza veda ederken kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Ama vakit veda zamanıdır sözleriyle duygu dolu ifadeler kullanarak Pazar’dan uğurladığı Safitürk hoca hakkında Sefer Yazıcı şunları söyledi “Ardında birçok güzellik bıraktın saygıdeğer hocam. 4 yıl boyunca tüm zorluklara göğüs gerip bir çoban ateşi yaktın karanlığın ortasında. Bir kurs yeniden inşa edilirken aynı zamanda hayat bulup ihya edilmeliydi. Bunu vazife edindin. Rabbim razı olsun. Bu kursun günümüze gelmesinde birçok emektar var. Müftülük binasının tahsisinden günümüze kadar birçok adamlıklar ve adanmışlıklar mevcuttur.”

Bir dönem Pazar İlçesinde müftülük yapan Mustafa Düzgüney, öncülüğünde desteklerini esirgemeyen isimler kamuoyunun malumudur diyen Yazıcı, “Kendi kabuğunu kırmada zorlanan Pazar'ımızda isim zikredildiğinde üzülenler olabiliyor. Ama Hemşin yol kavşağında bulunan müftülük sitesine bakıldığında, Kurstan hafızların mezun olduğu görüldüğünde, 4-6 yaş kursunda çocukların cıvıl cıvıl sesleri duyulduğunda 'Benim Allah için bu yapının tahsisinde ve taliminde katkım var' diyebiliyorsak ne mutlu bize! Emeğin sahiplerine selam olsun.” diye konuştu

Bir İbrahim Safitürk geçti Pazar'dan ve küçük ayaklarıyla derin izler bıraktığını söyleyen Yazıcı, “ Bir İbrahim hoca geçti Pazar'dan vefaya layık, tevazua ya müntesip; Evet İbrahim Safitürk Ordu'ya atanmış. Aslında o Pazar'a adanmıştı. Yolun açık olsun kıymetli hocam” ifadelerine yer verdi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI