YUSUFELİ RAFTİNG TAKIMI ŞAMPİYONADAN KUPALARLA DÖNDÜ

Dalaman'da, Uluslararası katılımlı R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları sona erdi.

SPOR 13.04.2018 14:01:25 9 0
YUSUFELİ RAFTİNG TAKIMI ŞAMPİYONADAN KUPALARLA DÖNDÜ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Rafting Asbaşkanlığı tarafından Muğla / Dalaman Çayı'nda düzenlenen şampiyona da iki takımla katılan Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, U23 kategorisinde Türkiye üçüncüsü, U19 kategorisinde ise Türkiye ikincisi oldu. Elde edilen bu sonuçla Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü U19 takımı Türkiye Rafting Milli Takımına seçilme şansını yakaladı.

Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışlara 10 ülkeden 51 takım ve 250 sporcu katıldı. Şampiyona dönüşü sporcuları kabul eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Sizleri şampiyonaya uğurlarken duyduğumuz heyecanı, sizler ellerinizde şampiyonluk kupalarınızla dönene kadar diri tutuyoruz. Bu şampiyona da U19 takımımızın Türkiye Rafting Milli Takımına seçilme fırsatı yakalaması ilçemiz için ayrı bir gurur kaynağıdır. İlçemize yaşattığınız bu gurur için sporcularımıza, ailelerine ve bugüne kadar bu spora emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sizlere inancımız, güvenimiz ve desteğimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.” dedi.

R4 Rafting Türkiye Şampiyonası 1. Ayak yarışlarında U23 kategorisinde; Rizespor birinci, ÇAYKUR Spor Kulübü ikinci, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü üçüncü, U19 Kategorisinde; ÇAYKUR Spor Kulübü birinci, Yusufeli Belediye Spor Kulübü ikinci, Rizespor üçüncü oldu. Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının antrenörlüğünü Mehmet Tüylü yaptı.

Yusufeli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü ve aynı zamanda Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akıllı kafile başkanı olarak Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularına eşlik etti.

Yusufeli Derekapı Geleneksel Boğa Güreşleri Festival Programı kapsamında 20-21 Nisan tarihleri arasında Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası Yusufeli Bahar Kupası Yarışları ve 28 Nisan Cuma günü Kurumlar Arası Rafting Yarışları yapılacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı