Spor Kenti Pazar’da Amatör ruh geri döndü

Spor Kenti Pazar’da Amatör ruh geri döndü

SPOR 22.10.2019 08:15:31 121 0
Spor Kenti Pazar’da Amatör ruh geri döndü

Abdullah UZUN

Benim Futbolculuk hayatım döneminde Pazar’da Pazarspor, Zaferspor, Hamidiyespor, Kirazlıkspor, Subaşıspor ve şu an için hatırlayamadığım takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yapılıyordu. Zaman içinde biz futbolculuk hayatımıza NOKTA koyarak bu kez Antrenörlüğe başladım. Pazarspor Amatör ve PAF takımı, Zaferspor, Subaşıspor gibi takımları çalıştırdım. Bu takımları Rize birincisi yaptım. Zaferspor ile Play-Off da 3.lig şansımızı son maçta kaybettik. Pazarspor Paf takımı ile Rize’yi Türkiye liglerinde temsil ettik. Samsun’da son dakika golü ile kaybettik.

FORM FİTNESS

O dönemde AMATÖR takımların karşılaşmalarına mahalle sakinleri tam kadro gelerek destek olurlardı. Hatta Pazarspor’dan bile fazla seyirciler önünde karşılaşmalar olurdu.

Zaman içinde her bir şey yavaş yavaş ortadan kayboluyor. Uzun bir süre Spor Kenti PAZAR da Amatör de tek takım kalmadı. Daha sonra sporsever Pazarlı gençler bir araya gelerek yeninden kaybolan Amatör RUHU geriye döndürdüler. Şu an Pazar’da 3 takım Amatör ligde mücadele ediyor.

Form fitness

Zaferspor

Derebaşıspor

DEREBAŞI SPOR

Bu takımların dışında ağabeyleri de boş durmadı. Onlarda Veteranlar liginde PAZAR İlçemizi temsil etmeye başladılar. Bu da yetmedi. Gençler kategorisinde yeni takımlar liglerde yer almaya başladı. Bu çok güzel bir GERİ DÖNÜŞ lakin sahip çıkılması gerekir. Gençlerimizin sahalara dönüşünü sağlayan bu fedakar ve cefakarlara, Kurumlar başta olmak üzere STK’larda sahip çıkmalıdır. Her STK bir takımın sponsoru olsun. STK’ların işi zaten bu olmalıdır. Ben biliyorum ki, destek veriyorlar. Lakin Spor hatta Futbol maddiyata dayanan bir daldır. Bu DAL desteklenmezse yere düşer ve bu kez bir önceki dönemden daha uzun süre sonra tekrar dirilmeye başlar.

Kötü alışkanlıkları SPOR la yenmemiz gerekir. İşte gençlere büyük bir fırsat doğdu. Ellerini taşın altına koyan bu fedakar ve cefakar spor sever kulüplere hep birlikte sahip çıkmamız gerekir. İlk hafta karşılaşmaları oynandı. Ben statta sanki o bizim dönemdeki Amatör RUHUN yeniden Pazar’da canlandığına şahit oldum. Pazar bir SPOR KENTİ dir. Buna layık olmak için çalışan genç kardeşlerimi kutluyorum.

ZAFER SPOR

Tüm Pazar halkını hafta sonları statlara gelerek gençlerimize destek olmaya davet ediyorum. Pazar olarak bizim Mayamız sağlamdır. Kim ne derse desin PAZAR bir markadır. Bu markayı kimse ileri geri konuşarak silemez. PATENT tescillidir. PAZARSPOR ise en güzel örneğimizdir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı