Rizeli Bilek Güreşçimiz Çakar, Dünya Şampiyonasına katıldı.

Rizeli Bilek Güreşçimiz Çakar, Dünya Şampiyonasına katıldı.

SPOR 31.10.2019 09:17:31 645 1
Rizeli Bilek Güreşçimiz Çakar, Dünya Şampiyonasına katıldı.

Pazar-Halil Ziya Çakar, Romanya'nın Köstence şehrinde düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na ilk kez katıldı ve 6.oldu

Antalya’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Sol Kol 18 Yaş altı erkekler müsabakasında Pazarlı Halil Ziya Çakar Türkiye 2.si olarak Milli Takıma seçildi. Dünya Şampiyonasına katılmayı hak kazandı.

Ayrıca Yunanistan’da Avrupa şampiyonasında 4.oldu.

26 Ekim/4 Kasım 2019 Romanya’nın Köstence Şehrinde düzenlenen 41.Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına Milli Takım kadrosuyla katılan Rize-Pazarlı Halil Ziya Çakar, ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonasında Ukrayna, İtalya ve Romen rakiplerini yenerek hakem kararıyla Ermeni rakibine yenilerek Dünya 6.sı olarak Rize ve Pazarımızın gururu oldu.

Çakar şampiyona ile ilgili “Dünya şampiyonasında kıtaların en iyileriyle yarıştığının bu turnuvada tecrübesiz ve ilk kez katılmama rağmen, İtalyan Ukraynalı ve ev sahibi Rumen rakiplerimi yenerek Dünya 6.cisi olmam benim için çok önemlidir. Dünya şampiyonu olabilirdim bileğimin bükülmemesine rağmen skandal hakem kararıyla Ermeni rakibime yenildim.6.oldum. Maddi ve manevi yönden destek verenlere teşekkür ediyorum. Bize destek verdikleri takdirde sporda öncü ilçe olan Pazar’ın ismini ulusal ve uluslararası arenada duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Milli Sporcu “Rize-Pazar Kesik köprü köyünden Milli Takım'a uzanan bir sporculuk serüveni yaşadığını belirten Halil Ziya Çakar , “Başarımın sırrı Rize/Pazar Kesikköprü köyümden başladı. Çok çalıştım. Hedefimi belirledim. Tüm sıkıntılara katlandım. İmkânsızlıkları aştım. Bilek güreşi sporcusuyum” dedi.

Milli Sporcu Halil Ziya Çakar “Bilek güreşine küçükken Pazar’da okulda arkadaşlarla, sınıfta, boş saatlerde ve spor salonlarında başladım. Onları yeniyordum ve kuvvetimi hissettim” söyleyen Çakar; “Önce Rize-Pazar’da turnuvalar başladı. Rakiplerimi yenerek 1.ci oldum” diyen Çakar” Ardından Rize’ye geçtim. Rize’de de 1.ci oldum. Rize’yi temsilen Türkiye Şampiyonasına katılmaya başladım. Yarışmalarda önce 7.nci,8.nci ve 5.nci oldum. Bıkmadım, usanmadım ve devam ettim. Sonrasında 2.nci oldum ve Milli Takıma seçildim. Son yarışma Antalya’da yapıldı. Zor bir yarışma oldu. Ben 80 Kilo ve üzerinde yarıştım.36 rakibim vardı. Burada eşleştik ve ben 6 maç kazandım. Birini kaybettim. Yarı Finale yükseldim. Finalde yenildim ve Türkiye 2.cisi oldum. Millî Takıma seçildim” dedi.

Son olarak Romanya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına katıldım. Burada 3 güçlü rakibimi yendim.4.maçında Ermeni rakibime hakem kararı ile yenilerek ilk kez katıldığım Dünya Şampiyonasında 6.oldum. Çalışmaya devam edip,1.olana kadar mücadeleme devam edeceğim” dedi.

Halil Ziya Çakar “ Rize-Pazar’dan Milli Takıma seçildim. Önce Pazar, ardından Rize ve şimdi de Türkiye’yi temsil etmeye çalıştım. Bir yandan gurur duyuyorum, diğer yandan ise sorumluluk üstlendim. Gençlerimizi spor salonlarına davet ediyorum. Yetkililerden de daha çok destek bekliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Şampiyonun kardeşiiii
31.10.2019 15:10:57
ADAMIN GİBİDİR KENDİSİ BİLEĞİNİ KOLAY KOLAY KİMSE BÜKEMEZ KAMAŞULASI SAĞLAMDIR

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI