RİZE GAZİANTEP'TE FARKA GİTTİ.

DEPLASMANDA GALİP GELEN RİZESPOR LİGDE 2.LİĞE YÜKSELDİ

SPOR 14.09.2013 22:07:07 80 0
RİZE GAZİANTEP


DEPLASMAN FATİHİ 2-5


Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Çaykur Rizespor, Sercan Kaya'nın yıldızlaştığı maçta rakibini 5 golle geçti..

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Gaziantepspor'u 5-2 mağlup etti. Maça hızlı başlayan konuk ekip maçın henüz başında 12. dakikada Ali Adnan ile 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra daha rahat bir oyun sergileyen Çaykur Rize, 7 dakika sonra 19. dakikada Sercan Kaya'nın penaltıdan attığı golle durumu 2-0'a getirdi.

Bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak oynamaya başlayan ev sahibi Turgut Dopan Şahin'in 24. dakikada attığı golle durumu 2-1'e getirdi.

İlk yarıda başka gol olmayınca Çaykur Rizespor soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Maçın ikinci yarısında kendini toparlayan Gaziantepspor, yeşil-beyazlı ekip karşısında daha baskılı oynamaya başladı. Kırmızı-siyahlı ekip aradığı golü ise 61. dakikada penaltıda buldu. Cenk Tosun penaltı vuruşunu gole çevirdi ve durumu 2-2'ye getiren golü kaydetti.

Oyunda dengeyi sağlayan Gaziantepspor rakibine üstünlük kurmaya çalışsada Rize ekibi 80. dakikada sercan Kaya ile 3. golü buldu ve 3-2 öne geçti.

Maçın son anlarında bir gol daha bulmak ve en azından sahadan bir puanla ayrılmak isteyen Gaziantepspor 3. golün hemen ardından 81. dakikada David Depetris'den bir gol daha yedi ve durum 4-2 oldu.

4. golden sonra daha rahat oynamaya başlayan ve artık maçın bittiğini düşünen Çaykur Rizespor geliştirdiği atakta Gilles Binya 90. dakikada kendi kalesine attığı golle maçı 5-2 kazandı.

Gaziantepspor: 2 - Çaykur Rizespor: 5

Stat: Kamil Ocak A Hakemler: Fırat Aydunus, Aleks Taşçıoğlugil, Arkın Akgöl

Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol Can, Medujanin, Kesocevij, Turgut Doğan Şahin, Bekir Ozan Has, Stankevicius, Binya, Taşkın Çalış, Cenk Tosun, Stilic

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Viera, Koray Altınay, Sezer Özmen, Kağan Söylemezgiller, Sercan Kaya, Eren Albayrak, Lazovic, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Tevfik Köse

Goller:Turgut Doğan Şahin (24'), Cenk Tosun (61') pen,(Gaziantepspor), Ali Adnan (12'), Sercan Kaya (19') pen., Sercan Kaya (80'), David Alberto Depetris (81'), Gilles Binya(90+1) (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 38 Turgut Doğan Şahin (Gaziantepspor)

Sarı kartlar: Dk.11 Stankevicius, Dk.18 Şenol Can, Dk. 20 Bekir Ozan Has, Dk. 22 Cenk Tosun (Gaziantepspor), Dk. 14 Kıvanç Karakaş (Çaykur Rizespor)


İYİ BİR GALİBİYET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gaziantepspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çalımbay yaptığı açıklamada, 'Çok enteresan bir maç oldu. Antep takımını kutluyorum. On kişi kalmalarına rağmen maçı koparmak için çok mücadele ettiler. On kişi kalan Antep takımına karşı daha iyi işler yapabilirdik.

Son dakikalarda bunu yapmaya başladık. Oyunu ele aldık. Kendi kendimize işi zora soktuk. Ama son dakikalarda da olsa oyundan kopmadık. İyi işler yaptık. İyi bir galibiyet aldık. Antep takımını da tebrik ediyorum. Çok iyi şekilde mücadele ettiler.'

Ali Adnan yorumu 'Her zaman söylüyorum; Ali Adnan kişilik ve karakter olarak mükemmel bir insan. Futbolcu olarak çok yetenekli. Küçük de olsa eksikleri var. Onları giderdiği takdirde, bana göre Avrupa'nın en iyi sol beklerinden biri olur. O da bunun farkında.

Geliştirmek için elinden gelen herşeyi yapıyor. İnşallah burada daha da iyi olacak. Üstüne koyarak ilerliyor. Bizim ona gösterdiğimiz defansif açıdan yapması gerekenleri yapıyor. İnşallah aynı şekilde ilerlerse çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Biz de yeni takımız. Yeni arkadaşlarımız çok. Çok büyük bir uyum süreci yaşıyoruz. Çok iyi bir takımla çalışıyorum. Herkes elinden gelen bütün gayretleri gösteriyor.

Zaman zaman istemediğimiz şekilde oyun oynadık ama zaman zaman da çok iyi şeyler yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı