Rafting Milli Takımı Hazırlık kampını İftarla Bitirdi.

Hazırlık kampını Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi’ndeki Vali Recep Yazıcıoğlu Rafting parkurunda gerçekleştiren A Milli Rafting Takımı, Slovenya'ya hareket etti. Milliler yolculuk öncesi iftar programına katıldı.

SPOR 13.07.2014 15:35:19 28 0
Rafting Milli Takımı Hazırlık kampını İftarla Bitirdi.
Düzenlenen iftar programına Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Turhan Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Osman Önçırak, Rize İl Genel Meclis Üyesi Zekeriya Bozkan, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Sadık Bayraktar, milli takım antrenörleri ve milli sporcular katıldı.

İftarda bir konuşma yapan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, ana hedeflerinin kısa vadede uluslararası arenada önemli başarılar elde ederek, rafting sporunu federasyonlaştırmak ve 40’dan fazla ülke takımının katılımıyla Avrupa Kupası Finallerini ülkemizde yapmak olduğunu ifade etti. Rafting sporunun bölgeye gelmesinde büyük katkısı olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na da teşekkür eden Yardımcı; “Bunun için en uygun bölge, Rize Ardeşen’deki Fırtına Vadisi'dir. İlçe yöneticileri de rafting sporuna verdiği değeri dünya standartlarına uygun rafting parkurunu inşa ederek gösterdiler. Bu açıdan ülkemizde ve dünyanın birçok noktasında eşi benzeri olmayan bu parkur sayesinde Fırtına Vadisi'ni, Rize’yi ve ülkemizi tanıtmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bölgenin yükselen değerleri arasında rafting sporunun ayrı bir yeri olduğunu belirten Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin; “Bölgemizin yükselen değerlerinden olan rafting sporu bölgemiz için önemli bir spor branşı. Geçmişini Fikret bey anlattı. İnşallah başta Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu olmak üzere kaymakamlarımız bölge belediye başkanlarımızla ve siyasetçilerimizle en büyük hedefimiz raftingi bir federasyon yapmak. Bu süreçte sizlerin bu başarıları bizlere yardımcı olacaktır. Şampiyonada sizlere başarılar diliyorum. Güle güle gidin ve kupalarla dönün.” Dedi.

Rafting sporunun bölgede bilinmediğini, bu sporu Yusufeli'nden destek alarak Fırtına Deresinde başlattıklarını ve gelinen noktaya bakıldığında ise bundan da son derece mutlu olduklarını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Nereden nereye geldik. Biraz geçmişe gittim. Belediye başkanı olduğum dönemde raftingi bölge hiç bilmiyordu. Biz de bilmiyorduk. Yusufeli’nde bir rafting çalışması vardı. Ama daha çok turistik amaçlı olarak yapılıyordu. Yusufeli’nden destek istedik ve Fırtına’da rafting etkinliği yapalım dedik. Yusufeli’nden gelen arkadaşların desteği ile bizde botlara çıktık ve Fırtına’da rafting başlamış oldu.

Bugün sizleri görünce iyi ki başlatmışız bu sporu diyorum. Çünkü bugün çok güzel sonuçlar karşımızda. Bu emeklerimizin karşılığını çok fazlası ile görüyoruz. Başarılarınızla göğüslerimiz kabartıyorsunuz. Sizler teşekkür ediyorum. Sizlere başarılar diliyorum. İnşallah Slovenya’dan başarılı sonuçlarla geleceksiniz, buna inanıyorum. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi desteğimiz sürecektir. İnşallah federasyon da kurulur. Neden kurulmasın ki? Her şey hazır, altyapı var bu da olur İnşallah. Başarılar devam edttikçe ardından devamı gelir.” Dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI