Pazar'da İlk Mezun verme heyecanı yaşandı

Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonunda yapıldı.

SPOR 12.06.2014 18:53:25 9 0
Pazar
Hemşirelik ve Acil Sağlık Hizmetleri alanlarından toplam 42 öğrenci kep attığı tören Okul Müdürü Zekeriya Vardal’ın açış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra tören sırasıyla; slayt gösterisi, okul birincisi 12-A ATT sınıfı öğrencisi Büşra Kaba’nın konuşması, bayrak ve flama teslim töreni ve ödül töreniyle sürdü.



Ödül töreninde TÜBİTAK Bilim Fuarında en sağlıklı ve en özgün projelerin sahibi öğretmenlerinden Reyhan Bursa ve Gülşen Güler plaketlerini Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın elinden aldılar.

Kısa bir konuşma yapan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin Türkiye’nin pek çok farklı ilinden geldiğini ve bunların Pazar ilçesine emanet olduğunu vurguladı ve Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin ilçenin gurur kaynağı bir okul olduğunu söyledi.



Yine ödül töreninde okul birincisi Büşra Kaba, okul ikincisi Melisa Aydemir, okul üçüncüsü Esra Çakmak ve örnek davranışlarından dolayı Miraç Bank plaketlerini aldılar.

Finalde yapılan ışık alma ve yemin töreni duygulu anlar yaşanmasına neden oldu ve büyük beğeni topladı.



Mezuniyet töreninde konuşan okul birincisi Büşra Kaba, şunları söyledi:
“Açıkçası küçüklüğümden beri sağlık alanına olan ilgim büyüktü. Fakat sağlık meslek lisesine gitmek hiç aklımda olan bir şey değildi. Tercihlerimi yaptığım okuldaki bir öğretmenimin yönlendirmesiyle hiç aklımda olmadığı halde sağlık meslek liselerini yazdım. Memleketim olduğu için İstanbul dışında yazdığım tek okul burasıydı.
Bu okulu birinci olarak kazanmıştım. Kayıt yaptırmaya geldiğimiz ilk gün kuzenimle okul birincilerinin resimlerine bakıyorduk ve bana şöyle dedi: ‘’Büşra bu okula birinci olarak geldin, inşallah birinci olarak da mezun olurdun.’’ O biraz zor demiştim ama şuan burada bu konuşmayı ben yapıyorum. Demek ki hiçbir şey imkânsız değilmiş. Öncelikle gereken şey kendimize güvenmek ve tabi ki çalışmak.
Veda konuşmalarında klasiktir, ‘’Bugün hepimiz için hem hüzünlü hem güzel bir gün’’ ya da ‘’Ayrılmak çok zor kederle doluyuz’’ demek. Tabi ki içimizde bir burukluk var. Ama ben böyle demeyeceğim çünkü ben hüzünlü değilim ve mezun olan arkadaşlarımın da hüzünlü olduğunu düşünmüyorum. Liseyi alnımızın akıyla bitirdiğimiz için ve en önemlisi böyle bir okulda böyle arkadaşlıklar yaşadığımız için mutluyuz, gururluyuz.
Evet, belki ayrılıyoruz. Hepimiz farklı şehirlere dağılmış olacağız. ‘’Hepimiz tekrar görüşeceğiz.’’ diyemem ama önemli olan şu: Bugün buradayız ve geride bıraktığımız yıl boyunca da buradaydık. Güzel olan birlikte geçirdiğimiz yıllar, paylaştığımız değerli anlar. Lise yaşamımızın noktalanıyor olması değil; güzel olan paylaştıklarımız.
Bu yolculukta elimizden tutan, bizlere yardımcı olan ve bilgilerini bizden esirgemeyen bütün öğretmenlerimize; daima yanımızda olan, varlıklarını eksik etmeyen ailemize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Teşekkür ediyoruz her şey için. Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi unutma bizi, çünkü biz unutmayacağız seni.”

Okul Müdürü Zekeriya Vardal, yaptığı konuşmada, burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandıklarını belirterek, “2013–2014 öğretim yılı mezuniyet töreninin özel bir anlamı ve önemi var; çünkü Pazar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak ilk mezunlarımızı vermenin sevincini yaşıyoruz. Öğretmen olduğumda her beş yılda bir farklı ile tayin isteyip farklı yörelerin insanları ile kaynaşmayı hayal etmiştim. Ancak şartlar el vermedi. Rotasyon sonucu sağlık meslek lisesine atandım bir de baktım ki bütün Türkiye burada. Okulumuz 43 faklı ilden 236 öğrenci ile eğitimi tamamlamıştır. YGS’ de okulumuzun sıralamasını üst sıralara çıkardılar. Beceri eğitimi gördükleri Kaçkar Devlet Hastanesinde örnek çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri ve övgüler aldılar” dedi.



Vardal, mezun olan öğrenciler içinde şu açıklamada bulundu:
'Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor, yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Devletimizin sıcak elinin güzel ülkemizin ücra köşelerine ulaşmasına aracı olun. Kimsesizlerin kimsesi olun. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize ve aldığınız eğitime inanın, güvenin. Gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Çalışmaktan hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Başardıklarınızın sonraki mezunlarımıza yön vereceğini unutmayınız. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için sağlıkçı kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz.'














 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı