ORGANİK TOPLANTIDA YOK

Çaykur'un organik üretime dönüşüyle, organik gübre sektöründe de hareketlilik başlarken Pazar'da konuyla ilgili bir toplantı düzenlendi.

SPOR 24.02.2014 19:15:41 140 0
ORGANİK TOPLANTIDA YOK
Çaykur Organik Çay Fabrikası Kurucu Müdürlüğünde de bulunan emekli müdür Erdoğan Pınar’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya çevre köylerdeki organik çay tarımına geçen ve geçecek üreticiler ile muhtarlar iştirak etti.
org2.20140222002309.jpg

Sınırlı Sorumlu 53/8 Sayılı Pazar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Akkaya, organik üretimle birlikte, organik gübrenin de sektördeki yerini almaya başladığını ifade ederek, “Kooperatif olarak bizler de organik üretim yapan çiftçilerimize gübre satışına başladık. Bugünkü toplantımızda organik gübre çeşitleri, kullanım şekilleri ve piyasası hakkında bilgiler sunacağız” dedi.
Kooperatif olarak dönüm başı 50 kg organik gübre verilebileceğini ve bunun da kayıt altına alınacağını ifade eden Akkaya, “Hem sıvı ve hem de katı gübre çeşitleri var. Gübrenin ne şekilde kullanılacağı ve nasıl uygulanacağı konularında da bilgilendirmelerde bulunulacak. Ayrıca mucidimiz Salim Pınarbaş tarafından geliştirilen gübreleme motorunun da üreticilerimize bu anlamda büyük kolaylıklar getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Erdoğan Pınar ise organik üretim konusunda bilgi ve tecrübelerini üreticilerle paylaşmak ve gübreleme konusunda rehberlik için toplantıya katıldığını söyledi.
Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda Salim Pınarbaş, tamamen kendisi tarafından geliştirilen motorlu gübreleme makinesi ile klasik sıvı gübre makinesinin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI