GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI YAPILDI

GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI YAPILDI

SPOR 3.02.2019 10:12:09 60 0
GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI YAPILDI

Hayati Akbaş

KASTAMONU-‘Kar Festivali ve Kızak Yarışları’ Ilgaz Dağı Milli Park’ında Vali Yaşar Karadeniz’in katılımı ile gerçekleştirildi.

600 yıllık gelenek olan kızak yarışlarına Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek, Kastamonu Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Ünal Genç ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kalender, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman ve ilgili kurum müdürleri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Kar Festivali ve Kızak Yarışları vesilesi ile değerlendirmelerde bulunan Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz; “ Anadolu’muzun bu güzel milli parkında Ilgaz’da sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu gün yapılmakta olan Ilgaz Dağ’ı şenliklerine teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız hepiniz hoş geldiniz. Ilgaz gerçekten Kastamonu’nun gurur kaynağı Turizm kaynaklarımızdan birisi ama şunu da belirteyim ki Türkiye’mizin, Anadolu’muzun ortak bir değeri ve önemli bir kıymetidir. Zaten az önce Belediye Başkanımızın söylediği “ Ilgaz Sen Anadolu’nun Yüce Bir Dağısın ” mısrasındaki ifade aslında bize millet olarak bir öz güven vermeyi amaçlayan ve Ilgaz Dağının Yüceliği ile Türk milletini özdeşleştiren güzel bir mısradır. Şunu da görüyorum ki Ilgaz her geçen gün bütün Türkiye de daha iyi tanınmakta ve her geçen yıl bir öncekine göre çok fazla misafir ağırlamaktadır, bu yıl artık Ilgaz gelen misafirleriyle %100 doluluğa ulaşmış durumda ve buda bize burayla ilgili yeni planları, projeleri ortaya koymamızın artık gerekli olduğu mesajını veriyor. Ben Ilgaz’a emek veren Ilgaz’ın bu hale gelmesinde katkısı olan ve burayı ziyaret ederek burayı şenlendiren hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gün burada bu kızak yarışlarının gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkanımıza, Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuza ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren yarışmacıları tekrar tebrik ediyor ve konserde herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Sabah saatlerinde Ilgaz Dağı'nda başlayan kızak yarışlarında çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri Vali Yaşar Karadeniz tarafından verildi. .

Kar Festivali ve Kızak Yarışları’nın öğleden sonraki bölümünde ise sanatçı Demet Akalın, dinlemeye gelen binlerce vatandaş tarafından büyük alkış topladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI