FUTBOL ADAY HAKEM KURSU AÇILIYOR

FUTBOL ADAY HAKEM KURSU AÇILIYOR

SPOR 1.03.2019 10:52:42 47 0
FUTBOL ADAY HAKEM KURSU AÇILIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye Futbol Federasyonu Artvin İl Hakem Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Artvin Şubesi’nin katkılarıyla Artvin’de futbol aday hakem kursu açılacak.

Aday hakem olabilmek için erkeklerde en az 170 cm boy, bayanlarda en az 160 cm boy, 16-28 yaş aralığında olmak, en az lise mezunu veya öğrencisi olmak, 18 yaşından küçükler için veli muvafakatnamesi şartları aranıyor.

Başvuruların TFFHGD Artvin şubesinin resmi internet sitesi www.tffhgdartvin.org adresinden yapılacağı futbol aday hakemlik kursunun tarihi ise Mart ayının son haftası olarak planlanıyor. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra başvuru yapan adaylar mülakat ve kurs aşamasını tamamladıktan sonra futbol aday hakemi olmaya hak kazanacak.

Futbol aday hakem kursu ile ilgili açıklama yapan Artvin İl Hakem Kurulu Başkanı Halit Uçar; “İlimiz ve ilçelerimizde futbola ilgi gün geçtikçe artıyor. Amatör liglere katılan takım sayılarında da son yıllarda artış var. Bu da ilerleyen zamanlarda hakem ihtiyacının doğmasına neden olacak. Bu nedenle aday hakem kursu açmaya karar verdik. Klasmanlardaki hakem sayımızı da artırma hedefimiz var. TFF Merkez Hakem Kurulu’nun çalışmasıyla özellikle kadın aday hakemlere öncelik tanınacaktır. Şartları tutan ve camiamızda yer almak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

TFFHGD Artvin Şube Başkanı Faruk Yazgül ise “dernek olarak İl hakem Kurulumuza her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Gerek mülakat aşaması gerek kurs aşamasında tüm ihtiyaçlar derneğimiz tarafından karşılanacaktır. Aramıza yeni katılacak arkadaşları heyecanla bekliyoruz. Artvin hakemliğini en üst düzeye çıkaracağız” dedi.

Aday hakemlik için başvuru yapmak isteyenler http://www.tffhgdartvin.org/aday-hakemlik-basvurusu/ adresinden başvuru yapacaklar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI