Diplomasını Kaçkar Dağı Zirvesinde Aldı

Diplomasını Kaçkar Dağı Zirvesinde Aldı

SPOR 31.07.2019 08:56:12 57 0
Diplomasını Kaçkar Dağı Zirvesinde Aldı

RTEÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrenci dağcı Ercan SARAK, diplomasını deniz seviyesinden 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesinde aldı.

Yapılan açıklamada 'Askerlik görevi nedeniyle diploma törenine katılamayan öğrencimiz için deniz seviyesinden 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Öğrencimiz, diplomasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zihni Acar YAZICI'nın elinden aldı' denildi.

Yıllardır hayalini kurduğu Kaçkar tırmanışında diplomasını almanın mutluluğunu yaşadığını belirten öğrenci Sarak, “İki hayalimden biri doktor olmak ve diğeri de Kaçkar dağı zirvesine çıkmaktı. Kavrun Yaylası'ndan 5 saat 30 dakika kuzey rotasından yürüdük ve tırmandık. Toplamda 12 saatten fazla yol aldık ve sonunda bana Kaçkar zirvede sıra dışı bir mezuniyet töreni düzenlendi. Aynı zamanda zirvede bayrağımızı gururla dalgalandırdık. Bu özel anı burada yaşamak beni çok mutlu etti” dedi.

Sarak, Tıp Fakültesi süresince eğitimini dört duvara sıkıştırmayıp duvarın ardında da hayatın olduğunu söyleyerek, “3 bin 937 metrede mezuniyet belgemi almak tarifi mümkün olmayan bir duygu idi. Amacım, sporu yaşamımızın bir parçası haline getirerek, sağlıklı yaşama teşvik ederek farkındalık yaratmak ve aynı zamanda kararlılıkla istedikten sonra hayallerinin önündeki tüm engellerin kalktığını göstermek.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı