Çayeli Arsovos 1. Amatör Küme’ye yükseldi

Rize 2. Amatör Küme Büyükler Ligi B Grubu takımlarından Çayeli Arsovos, rakibi Salarhaspor’u 6-0 mağlup ederek 1. Amatör Küme Ligine yükseldi.

SPOR 25.04.2016 10:13:11 79 0
Çayeli Arsovos 1. Amatör Küme’ye yükseldi
Muhammed Ali Yıldız başkanlığında bu sezon kurulan ve liglere ilk kez katılan Çayeli Arsovos ekibi, mücadele ettiği 2. Amatör Küme Ligi B Grubunda, son hafta karşılaşması için, grubun iddialı takımı olan Salarhaspor ile evinde karşı karşıya geldi.

Ligin ilk devresinde rakibi ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Çayeli Arsovos, bu kez evinde konuk ettiği Salarha ekibini 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 1. Amatör Küme Ligine yükselen takım oldu. Haftaya 22 puanla lider giren ve yine kendisiyle aynı puanı paylaşan Salarha ekibini mağlup eden Çayeli Arsovos, rakibinin ise 1. Amatör Küme Ligine yükselme şansını, Çiftlikspor ile oynayacağı baraj maçına bıraktırdı. Salarhaspor aldığı bu yenilgiden dolayı, rakibi Yaylacılarspor’u 4-2 mağlup ederek 22 puana ulaşan Çiftlikspor ile ikili averajda da eşitlik bulunduğundan dolayı baraj maçı oynayacak. Bu maçında skoru, B Grubundan 1. Amatör Küme Ligine yükselecek olan diğer takımı belirleyecek.

Çayeli Arsovos ekibi, maçın başında sahaya ellerinde “Sabret otur, bekle gör” yazılı pankart ile çıkarak, bu sloganın sahibi olan hocaları Süleyman Yıldız’a sürpriz yaptılar. Yaklaşık 800 taraftarın izlediği ve ilk yarısı 3-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlanan maçın sonunda Çayeli Arsovos ekibine galibiyeti ve aynı zamanda 1. Amatör Küme Ligini getiren golleri Kerim Yayla (4), Furkan Yıldız ve Yusuf Fırıl kaydetti. Maçta 4 gol atan Kerim Yayla ise sezon boyunca takımı adına toplamda 20 gol kaydederek ligin aynı zamanda gol kralı oldu.

B Grubunu 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 25 puanla lider tamamlayan Çayeli Arsovos, A Grubundan Güneysuspor ve Pazar Zaferspor ile birlikte 1. Amatör Küme Ligine yükselen bir diğer ekip oldu. Toplam 39 gol kaydeden Çayeli Arsovos ekibi kalesinde ise 12 gol gördü.

Kaynak; Okur53


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı