Bu yarışmanın kaybedeni yok

3.Orman İşçileri Yarışıyor” yarışmasında orman köylülerini yarıştırdı.

SPOR 20.03.2014 19:19:57 23 0
Bu yarışmanın kaybedeni yok
Artvin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde, üretimde çalışan orman işçilerinden, ön eleme yapılarak, Orman İşletme Müdürlüğünce seçilen 2 kişinin katıldığı “Orman İşçileri Yarışıyor” adlı yarışma, 19 Mart 2014 tarihinde yapıldı.
AÇÜ Rektör Prof.Dr. Mehmet Duman, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve Prof.Dr. Fahrettin Tilki, Memur Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, DSİ 26. Bölge Müdür V. Turan Karagöz, Tarım İl Müdürü İshak Hacikamiloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Bölge Müdür Yardımcıları M.Sinan Özkaya ve Muammer Tizi, Şube Müdürleri, Orman İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Muhafaza Memurları, Orman İşçileri, Öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesi kampus alanında yapıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, açılışta konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş “ Orman alanı en geniş olan illerden biri olan Artvin, aynı zamanda en fazla göç veren iller arasında yer alıyor. Orman teşkilatı göçün durdurulması ve halkımızın yerinde kalkınmasını sağlamak amacı ile köylümüze iş vermekte, ayrıca Orköy kredileri ile köylümüzün refah seviyesini artırmaya çalışmaktadır.
Bölge Müdürlüğümüzce 2013 yılında köylümüze 4.300.000 TL kredi verilmiştir. Ayrıca üretim, Ağaçlandırma, Erozyon Kontrolü, çalışmaları karşılığında köylümüze 35.000.000 TL ödeme yapılmıştır. Ormanlarımız şehirlerden uzak, gözden ırak alanlarda bulunmaktadır. Halkımızın çoğu bu alanlarda ne gibi çalışmalar yapıldığından haberdar değildir. Ancak Kurumumuz 175 yıldır köylümüzle hısım olmuş ve bu alanlarda üretim, gençleştirme, ağaçlandırma, Erozyon Kontrolü, fidan üretimi, yeni yol, rehabilitasyon gibi çalışmalar yapmaktadır.

Köylümüzün akıttığı teri bu ortama aktaralım “Orman İşçileri Yarışıyor” etkinliği ile Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlamalarına renk katalım istedik. Bu gün burada yarışan arkadaşlarımız kar, buz, köz, çamur ve her türlü hava koşullarında çalışıyorlar. Bu yarışma ile kutsal alın terlerinin daha geniş kitlelere kalıcı olarak yayılmasında yarar var diye düşünüyorum. Burada yarışacak yarışmacı arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyor, Orman Haftanızı ve Ağaç bayramınızı kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Yarışma 1. Etap - Sanayi odununun motorlu testere ile işaretlenen yerlerden ( 2 Yerden ) en düzgün şekilde bölünmesi, 2. Etap - Birinci etapta boylanan takozlardan bir tanesinin balta ile sekiz parçaya bölünmesi, 3. Etap - Kabuk soyma, 4. Etap -Sanayi odununun iki kollu el testeresi ile işaretlenen yerden 2’ye bölünmesi, 5. Etap - İstifleme işi, toplamda 5 etaptan oluşmuş olup, bu etapların tamamını en kısa sürede ve belirlenen kurallara uygun olarak yapılan yarışma, keyif içerisinde ve heyecanla sona erdi.
Tertip komitesi tarafından yapılan puanlama sonucunda Artvin Orman İşletme Müdürlüğünden Hasan Özdemir ve Fahrettin Yiğit Birinci olur iken ikinci Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğünden Cihan Aslan- Gülo Yağcıtekin ve üçüncü Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğünden Muammer Şahin – Zeki Başyiğit olmuşlardır. İlk üçe giren yarışmacı ekiplere Kupa, Motorlu Testere ve tüm katılımcı ekiplere madalya verildi.
Kaynak : 08 HABER MERKEZİ
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI