Başörtüsüne İzin Verilmeyince Maça Çıkmadılar

MÜSLÜMAN BAYAN BASKETBOLCULARDAN ONURLU DAVRANIŞ

SPOR 26.09.2014 10:46:27 9 0
Başörtüsüne İzin Verilmeyince Maça Çıkmadılar
Katar Kadın Basketbol Milli Takımı oyuncuları, başörtüsü takmalarına izin verilmeyince Asya Oyunları'ndaki Moğolistan maçına çıkmadı.


Güney Kore'nin Incheon kentinde düzenlenen oyunların basın sözcüsü, Katarlı oyunculardan başörtülerini çıkarmalarını istediklerini ama oyuncuların bunu reddettiğini söyledi.

GERİ KALAN MAÇLARA KATILMAYACAĞIZ

Reuters'a konuşan yetkili, 'Bildiğim kadarıyla bu Asya Oyunları'yla ilgili bir yasak değil. Tamamen Uluslararası Basketbol Federasyonu'nun talimatı' dedi.

Katarlı oyuncu Emel Muhammed ise oyunlara gelmeden önce başörtüsü takabilecekleri konusunda kendilerine güvence verildiğini, ancak Moğolistan maçı öncesi yetkililerin farklı davrandığını söyledi.

Endonezya ve Çin'de daha önce başörtüsüyle maçlara çıktıklarını hatırlatan Muhammed, 'Burada başörtüsüyle oynanamıza izin vermezlerse turnuvanın geri kalanına katılmayacağız' diye konuştu.

'DENEME SÜRESİ DAHA BAŞLAMADI'

Asya Oyunları'ndaki diğer spor dallarında sporcuların başörtüsü takmalarına izin veriliyor. Basketbolda ise, başörtüsünü yasaklayan yönetmelik maddesi hala yürürlükte.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), geçen hafta aldığı kararla basketbolda başörtüsüne izin verileceğini ve uygulamada iki yıllık bir deneme sürecine geçileceğini açıklamıştı.

Reuters'a konuşan Asya Oyunları yetkilisi, FIBA ile iletişime geçtiklerini ve söz konusu değişikliğin henüz resmileşmediğini öğrendiklerini söyledi.

 Kaynak : Risale Ajans  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI