Av. İhsan Şafak Balta; "Pazarspor’u Profesyonel Yönetecek kadro ile yola çıkacağım"

Aslen Pazarlı olup İstanbul’da ikamet eden, bürokrat, iş adamı, esnaflardan oluşan Pazar sevdalısı ekip, ilçede daha önce Pazarspor camiası içinde yer alan kişi ve kişiler ile yola çıktıklarını ifade eden Av. İhsan Şafak Balta, Paza

SPOR 12.04.2021 19:05:15 173 0
Av. İhsan Şafak Balta;  "Pazarspor’u Profesyonel Yönetecek kadro ile yola çıkacağım"

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Aslen Pazarlı olup İstanbul’da ikamet eden, bürokrat, iş adamı, esnaflardan oluşan Pazar sevdalısı ekip, ilçede daha önce Pazarspor camiası içinde yer alan kişi ve kişiler ile yola çıktıklarını ifade eden Av. İhsan Şafak Balta, Pazar ilçesinde yol arkadaşlarıyla birlikte destek turlarını gerçekleştirdiler.

Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa’yı makamında ziyaret eden ilk başkan adayı, ardından Pazar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Neşet Çakır’ında hazır bulunduğu toplantı salonunda basına açıklamalarda bulundular.

Maddi imkânsızlık nedeniyle Pazarspor Kadınlar Hentbol takımı Pazarlı genç girişimciler tarafından yeniden kurudu ve ligde başarılı sonuçlar aldı. Ardeşen kapalı spor salonunda Kadınlar Hentbol takımının idmanını seyreden ekip “her zaman arakanızdayız” mesajı verdiler.

Haziran ayında yapılacak Pazarspor Kongresinde aday olduğunu açıklayan Av. İhsan Şafak Balta yapacaklarıyla ilgili detayları Pazar Basını ile paylaştılar.

Balta açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Sevgiye, saygıya, sağlığa, eğitime, Pazar’a ve Pazarspor’a gönül veren değerli Pazarlılar; Öncelikle arifesinde olduğumuz mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Taraftarı olduğum, futbolcu ve yönetici olarak hizmet ettiğim Pazarspor’u bu defa ekibimle beraber yönetmek adına Haziran ayında yapılacak kongrede Başkan adayı olduğumu açıklamak için buradayız.

Yaklaşık 2100 yıllık kadim tarihi olan ilçemizin, 53 yıllık spor kulübünü yönetmek için gerekli bilgi, tecrübe, aidiyet, liyakat, hoşgörü ve finansal yeterliliğe sahibiz.

Egolardan ayrıştırılmış, iddialı hedefler temelinde bu yola beraber çıktığımız paydaşların oluşumunu tamamlayarak, tam anlamıyla ülkemize ve dünyaya örnek kulüp projesiyle yola çıkıyoruz.

Pazarspor’un ihtiyaçlarına ve amaçlarımıza uygun kriterlerde, fikri, manevi ve maddi katkıları sağlayacak arkadaşlarımızdan oluşturacağım yol arkadaşlarımı, ileriki tarihte yapacağımız bir toplantı ile sizlere tanıştıracağım.

Pazar halkının, Pazarspor taraftarlarının ve Pazarspor delegelerinin şahsıma ve yol arkadaşlarıma destek vereceğine, güven ve teveccüh göstereceklerine, beklenen güzel günleri birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu irade bütünlüğümüzün ilçemize, spor camiamıza ve Pazarsporumuz’a hayırlı olmasını diliyorum.

1-PAZARSPOR ORTAK DEĞERİMİZDİR

Pazarspor bizler için her dönem ve her koşulda bir spor kulübünden çok daha fazla şeyi temsil etmektedir ve bu misyonuna uygun yönetilmelidir.

Fedakarlığın, azim ve mücadelenin, başarılı bir örneği olan kulübümüzü her türlü fedakarlıklarla bugünlere taşıyan Pazarspor sevdalılarının gönlümüzdeki ve Pazarspor'un kurumsal hafızasındaki yerleri her daim müstesnadır. Tulumundan horonuna, şivesinden diline, yağmurundan hırçın doğasına, içindeki saflıkla tezat olan öfkesine kadar pek çok folklorik ve kültürel sembolün taşıyıcısı olan kulübümüzü, bu aşamadan sonra ulusal zeminde tanıtmak, hak ettiği yere taşımak, bugüne kadar fedakârlıklarla elde edilen kazanımlarını taçlandırmak için canla başla çalışmaya kararlıyız.

Pazarspor’umuzu, umudun, inancın, mücadele ve sevdanın takımı yapma hedefimize, “Yeniden yapılanma ve yükseliş” anlayışımıza KAÇKARIN ŞAHİNLERİ, MAVİ BEYAZ TÜM PAZARSPOR TARAFTARLARINI ORTAK ETMEK İSTİYORUZ.

2- SEN BEN YOK, BİZ VARIZ.

Pazarspor’a hizmet etmiş tüm eski futbolculardan fikir ve hizmet olarak faydalanılacaktır.

Şehirle barışık olmayan, ortak noktaya yaklaşmayan ve uzlaşma oluşmayan hiçbir karar Pazarspor taraftarının önüne gelmeyecektir.

Aynı şekilde geçmiş dönemde Yönetiminde ve kurullarında yer almış tüm destekçilerle yılın periyodik dönemlerinde bir araya gelinecektir.

Oluşan ortak fikirler camia ile paylaşılarak uygulamaya alınacaktır. Kısaca etkin “FİKİR KULÜBÜ” oluşturulacaktır. Bugün, kulübümüzün alt yapısını güçlendirmek, gençlerimize istikbal kazandıracak sportif bir eğitim merkezine dönüştürmek, bu topraklara borcumuzun ve sosyal sorumluluklarımızın bir gereği olarak önümüzdedir. “BEN”, “SEN” yok, herkesin ortak sevgisi, ortak sevinci, ortak derdi Pazarspor olmalıdır.

3-PAZARSPORUN KAZANIMLARI KORUNMALIDIR

Çalışmalarımızın oluşumu aylar öncesine dayanmasına rağmen, kulübümüzün mevcut yapısına zarar vermemek adına futbol takımımızın gerek üst sıralardaki mücadelesinin, daha sonra ise lige tutunma çabasının sonuçlanmasını bekledik. Bayan Hentbol takımımızın satılması bizim için bir kırılma noktası olmuştur.

Geçmişimize ve kulübümüze olan sevgi ve saygının göstergesi, birikimleri tüketmemek, kazanılanı korumak, üzerine katmak olmalıdır. Bizler, Pazarspor'un geleceğini, kişilerden bağımsız olarak düşünmek, kurumsal ilkelerle ve Pazarspor’un ortak değerimiz olduğu anlayışı ile planlamak zorundayız.

Rekabetin arttığı, imkanların ise daraldığı bu zor dönemde, ortak hedeflere, kişisel çekişmeleri bir yana bırakarak, yokluklarla değil, ortak akılla, elbirliği, güç birliği içerisinde güven veren bir yönetimle yürümek mecburiyetimiz vardır. Pazarspor sevdasının, geçmişe saygının gereği budur. Aksi halde yokluklar nedeniyle kapatılan branşlar gibi gelecekte de bir çok kazanımlar tükenişe mahkum edilecektir.

4-YETENEKLİ GENÇLERİN TESPİTİ VE EĞİTİMİ.

Başarı emek ister arkadaşlar, bu da çalışmayla olur.

Civarı ile 33 bini aşan ve şehir dışıyla 100 bini geçen nüfusunda, her spor dalına yatkın çok yetenekli gençlerimizin olduğunu biliyoruz.

Bu gençlere “yerel” in ötesinde bir ufuk açmak için buradayız. Tüm okulları, tüm köyleri tarayarak katılımcı yerel sporcu sayısı arttırılacaktır. Liyakat ve yetenek tavizsiz baş prensip olarak gözetilecektir.

Pazarspor özelinde bu zincirde eksiklikler ve yetersizlikler ben ve arkadaşlarımda “boynumuzun borcu” ve “şimdi değilse ne zaman” kararlarıyla sonuçlanmıştır.

Bilim, teknoloji ve çağdaş eğitim iliklerine kadar kulübün içine işleyecektir. Kulüp bünyesinde “YABANCI DİL” kursları açılacak olup, amatör sporcular, dahil olmak üzere tüm sporcular, gerektiğinde tüm İdari Kadro ve Teknik kadro hatta isteyen yöneticiler bu kurslardan faydalanacaktır. Bunun için önde gelen eğitim kurumları ile anlaşmalar yapılacaktır. Zihinlere de yatırım yapacağız.

5- KÜSLÜK OLMAYACAK

Pazarımızın ortak değeri olan iş adamları, Pazarın yetiştirdiği birbirinden değerli konumdaki kariyer sahibi insanlar önemsenecek, kulübe kazandırılmaları sağlanacak, maddi ve iş bazlı yönetsel katkıları önemli olmakla birlikte öncelikli olarak “Ruhen destek almak” hissi yerleştirilecektir. Bizim yönetimimizde hiçbir Pazarspor sevdalısında “İhtiyaç duyulduğunda başvurulan imge” hissi yaratılmayacaktır. “Küslük” tabiri lugatımızda yok…kişilik haklarına saldırıyı itiyat haline getirmemiş herkese kapımız açık olduğu gibi her kapıdan da girmeyi deneyeceğiz. Kapalı kapılara, gelemeyenlere biz gideceğiz.

6-HEDEFLERİMİZ

Kulübümüze ve yöremize ilişkin kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerimiz ve stratejilerimizi, yol arkadaşlarımla birlikte kongrede ve kongreye yönelİk çalışmalarımızda detayları ile sizlerle paylaşacağım. Ancak, seçilmemiz halinde hedeflerimize yönelik olarak bu aşamada şunların bilinmesini isterim;

A)-Taahhütlerini vaktinde yerine getiren örnek kulüp olacağız. Sporcularımıza, teknik kadromuza, çalışanlarımıza yerine getirmeyeceğimiz hiçbir söz verilmeyecektir,

B)-Pazarspor'un sportif fair play anlayışı tavizsiz sürdürülecektir,

C)-Sporcu eğitiminin çocuk yaşlarda başlatılması, bilimsel yöntemlerle uzman eğitmenler vasıtasıyla yapılması için ilçemizdeki eğitim kurumları ile ilişkiler yoğun bir şekilde tesis edilecektir,

D)-Kapatılan Bayan Hentbol takımı tekrar kulübümüz bünyesine katılacaktır, sürdürülebilirlik koşulları oluşturuldukça ek branşlar açılacak, başarılı sporcular yetiştirmek suretiyle, son derece önemli rakamlara ulaşan spor endüstrisinden alacağımız pay ve yöremize katkılarımız artırılacaktır.

E)-İlçemizde azımsanmayacak sayıda engelli vatandaşlarımız olduğu bilinmektedir. Bunlar için “ENGELSİZ SPOR” platformu kurulacaktır. İlerleyen süreçte yerel ve ulusal liglerde kulübümüz temsil edilecektir.

F)-Kadın sporcu sayısı kesinlikle arttırılacaktır. En az 3 branşta yarışmacı düzeyde yerel katılımcılarla takımlar oluşturulacak ve buna yönelik organizasyon yapısı için yönetici görevlendirilecektir.

G)-Sportif başarı hedefimize uygun şampiyonluk potasına girecek bir futbol takımı kurulacak ve teknik kadro oluşturulacaktır,

H)-Sportif hedeflerimize uygun maddi kaynaklar sağlanacaktır, kulübün mali yapısı finansal fair play kurallarına uygun hale getirilecek, sportif gelirler, sponsor ve bağışçıların sayısı artırılacak, kulüp, şahısların eline bakan kısıtlı imkanların cenderesinden çıkarılacaktır,

I)-Rizespor ile olan ilişkiler güçlendirilerek sürdürülecek, ilçemizdeki ve civar ilçelerdeki amatör spor kulüpleri ile ilişkiler geliştirilecektir,

İ)-Gelir getiren mevcut sosyal tesisler, sektörel prensiplere uygun işletilecek, yerel yöneticilerimiz ve STK'lar ile işbirliği içerisinde kulübe ek gelir getirecek yeni işletmeler kazandırılacaktır,

J)-Pazarspor'u bizden sonra yöneteceklere borçsuz olarak devretmek temel hedeflerimizdendir,

K)-Teknoloji ve dijitalleşme kulübün olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Akademik bir spor kültürü çok yakın zamanda Pazarımıza hakim olacaktır. Ajax, Altınordu gibi Modellerin Karadeniz Bölgemizde bir benzerinin oluşumunu Pazarsporumuzda hep beraber göreceğiz. Kulübümüzü, sırf bu kültürle tanışmak için gelmek isteyecek yetenekli sporcuların tercih sebebi olarak ön plana çıkartacağız,

L)-Sadece 3 büyük şehirde değil, potansiyel olan her yörede yapılanmalarımız olacak. Bir sonraki adımda kulübü dünyaya açma hedefimiz var. Dünyaya yayılmış her Rizeli bizim potansiyel temsilcimiz olacaktır. Bazı maçlarımıza sosyal projeler çerçevesinde uluslararası seviyede konuklar alacağız. Değil ulusal, uluslararası platformlarda bile kulübümüz sıkça yer alacak. “Bir kulüpten ötesi” olacağız.

M)-Kovid-19 sonrasında, farklı federasyonlar ve sportif vakıflar ile işbirliği içerisinde yöremizdeki festivaller, turnuvalar gibi sportif faaliyetler ve aktiviteler artırılacak, yeme, içme, konaklama, giyim kuşam, kişisel bakım faaliyetindekiler başta olmak üzere, yöre esnafımızın gelirleri bu tür aktivitelerle artırılacak, Pazarspor'u daha fazla sahiplenmeleri sağlanacaktır,

N)-Asbaşkanlar yetki ve sorumluluk alanlarında inisiyatif kullanacak, kulüp ortak akılla yönetilecektir, kulüp güçlü bir profesyonel çalışan kadrosu ile takviye edilecektir,

O)-Sosyal medya ağı geliştirilecek ve çeşitlendirilerek işlevsel hale gelecektir. Yapacağımız çekim, reklam filmleri ve paylaşımlar “Örnek Çalışma” olarak görsel ve yazılı basında sık yer alacak. Yerel ve ulusal basınla kulüp arasındaki işbirliği güçlendirilecek halkla ilişkiler en ön planda yer alacaktır,

Ö)-Youtube kanalı kurularak hem tanıtım hem de kulübe katkı arttırılacak. Seçkin konuklarla söyleşiler gerçekleştirilecektir,

P)-“Bir kulüpten ötesi” anlayışıyla çok sayıda kültürel etkinlikte yer alacağız. Yöreyi tanıtmada en etkin kurumların başında geleceğiz.

R)-Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk olarak ifade edeceğimiz Kurumsal Yönetim İlkelerinin gerekleri eksiksiz yerine getirilecektir,

Olmazsa olmaz taahhüdüm Pazarspor’u, ötekileştirmeyen, küskünlük yaratmayan, yapılanları inkar etmeyen, şikayete değil iltifata dayalı, planlı, birleştirici ve katılımcı bir anlayış ile yönetmektir. Birlik olmak güçlü olmanın gereğidir. Şayet bu birliktelik benim şahsımda sağlanacaksa bundan gurur duyarım ve tüm yol arkadaşlarım adına elimizi taşın altına koymaktan çekinmediğimizin bilinmesini isterim.

“BİZ, GELECEĞİZ...” “BİZ GELECEĞİZ...”En içten sevgi ve saygılarımla.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı