ARTVİN’İN ŞAMPİYONU ARHAVİSPOR OLDU

Artvin Amatörde Final Karşılaşması Nefes Kesti: Arhavispor 3-Borçkaspor 2

SPOR 2.04.2018 13:06:56 16 0
ARTVİN’İN ŞAMPİYONU ARHAVİSPOR OLDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Amatör futbol liginde mücadele eden Arhavispor İle Borçkaspor ligin final müsabakasında Artvin şehir stadında karşı karşıya geldi. Müsabakadan Arhavispor 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Nefesleri kesen maçta galibiyet gölü son dakikada gelirken, maçta zaman zaman tansiyon yükseldi.

2017-2018 yılı Artvin 1. Amatör Küme Play-Off final müsabakasında Arhavispor ile Borçkaspor Artvin şehir stadında karşı karşıya geldi. Hopaspor’un 3. Lige çıkması halinde kazananın doğrudan Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’ine yükseleceği karşılaşmaya iki takım taraftarı da yoğun ilgi gösterdi. Yoğun güvenlik eşliğinde oynanan müsabakanda, her 2 takımda sahaya 3 gün önce yakalandığı amansız hastalığına yenik düşerek hayata veda eden Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli Hasan Çelik’i anan afişle çıktı.

Hakemin başlama düdüğüyle her iki taraftar müsabaka kontrollü başladı. İlk yarının ortalarında etkisini artıran Arhavispor peş peşe attığı gollere 2-0 öne geçti. Arhavispor ’un yoğun baskısından kurtulan Borçkaspor attığı gele ilk yarı 2-1 bitti. İkinci yarının ilk dakikalarında üstünlüğü elen alan Borçkaspor skoru 2-2’ye getirmeyi başardı . Zaman zaman tansiyonun yükseldiği, gerginliğin yaşandığı karşılamanın 89. Dakikasında gelen gol ile 3-2 öne geçen Arhavispor müsabakadan galip ayrıldı. Maçta zaman zaman tansiyonun yükseldiği de görüldü. Alınan önlemler ve yapılan müdahaleler olayların büyümesini engellerken geliyorum diyen gerginlik maç sonrasında ortaya çıktı. Maç sonrası gerginliklerin artması sonucu polis biber gazı kullandı. Daha sonra iki takım taraftarı da polis eşliğinde stattan ayrıldı.

Bu skorun ardından galibiyeti taraftarıyla kutlayan Arhavispor, Hopaspor’un 3. Lige çıkması takdirde, önümüzdeki sezon BAL liginde mücadele edecek.

ARTVİNHOPASPOR KULÜBÜ TEBRİK MESAJİ YAYİNLADİ

Artvin Hopaspor Kulübü de bir mesaj yayınlayarak Arhavispor’u tebrik etti. A.Hopaspor tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Artvin Amatör ligde oynanan final müsabakası sonucu Şampiyon takım Arhavispor olmuştur. Arhavi ya da Borçka değil önemli olan Artvin kazanmıştır. İnşallah 3. Lige çıkmamızla birlikte şampiyon olan Arhavi sporda direk Bal Ligine çıkarak ilimizi temsil edecektir. Sporcu kardeşlerimizi ve Arhavispor camiasını yürekten tebrik ediyoruz”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı