ARTVİN’DE ADAY HAKEM KURSU SONA ERDİ.

ARTVİN’DE ADAY HAKEM KURSU SONA ERDİ.

SPOR 17.04.2019 10:11:06 34 0
ARTVİN’DE ADAY HAKEM KURSU SONA ERDİ.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna bağlı İl Hakem Kurulu 2019 faaliyet programı kapsamında Artvin’de başlayan Aday Hakem kursu sona erdi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kuruluna bağlı İl Hakem Kurulu 2019 faaliyet programı kapsamında Artvin’de başlayan Aday Hakem kursu sona erdi.

  • Artvin İl Hakem Kurulu Başkanı Halit Uçar, kursun sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada; “İlimiz ve bölgemizde futbol müsabakalarını yönetmek üzere ihtiyaç duyduğumuz aday hakem kursunun duyurusunu yaptığımız tarihten itibaren yoğun taleple karşılaştık İnternet üzerinden 16-28 yaşındaki gençlerimizden aldığımız başvuru sayısı iki yüzü geçti.

İl Hakem Kurulu tarafından başvuru yapanlar arasından mülakata aldığımız 104 gencimiz aday hakem kursuna katılmayı hak etti. 12-13-14 Nisanda üç gün sürecek Aday hakem kursunu Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 6 ve 9. Bölge Eğitimcisi Şeref Küskün hocamız tarafından verilen eğitimde ilk iki gün Futbol Oyun Kuralları öğretilerek yazılı sınavdan başarılı olan 17’si kadın olmak üzere toplam 67 kursiyer başarılı olmuştur.

Üçüncü gün İskebe şehir stadında kursiyerlere eğitimcimiz Şeref Küskün tarafında saha uygulamaları dersi verilerek kursumuz tamamlanmıştır. Aday Hakem olmaya hak kazanan toplam 67 kursiyerlerimizin her birini bu medeni cesaret ve başarılarından dolayı kutluyor ve hakem camiamıza hayırlı olsun diyorum. Hakemlerimizin gelişimi için haftalık eğitim ve antrenman programlarımız devam edecektir.” dedi.

Emeği Geçenlere Teşekkür Diyorum

İl Hakem Kurulu Başkanı Halit Uçar son olarak, “Şuana kadar bize desteklerini esirgemeyen sayın valimiz Yılmaz Doruk başta olmak üzere Merkez Hakem Kurulu üyesi 6 ve 9. Bölge sorumlusu sayın Hamza Mısır'a, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Artvin şube başkanı sayın Faruk Bülent Yazgül'e, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı sayın Sadettin Dağ'a, TFF il temsilcisi sayın Uluver Çelik'e Bölge eğitimcimiz sayın Şeref Küskün hocamıza ve hepsi birbirinden değerli il hakemlerimize İl Hakem Kurulum adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI