Amerikalılar bile formulaz yapıyor!

Uluslararası boyut kazandı:Tunca ismi uzak doğuya ulaştı!

SPOR 1.09.2013 12:03:03 14 0
Amerikalılar bile formulaz yapıyor!



FormuLAZ’ın ünü ülkeleri aştı. Amerikalı turistler Ardeşen Tunca Beldesi’ne geldi ve tahta arabalara binerek FormuLAZ coşkusunu yaşadılar.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde her yıl düzenlenen FormuLAZ Tahta Araba Şenlikleri bu yıl 18 Ağustos’ta yapılmış ve binlerce Formulaz tutkunu Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi’ne akın etmişti.

Eski gelenekleri yaşatma adına yapılan bu organizasyon her geçen yıl adını daha iyi duyurmaya devam ediyor. Öyle ki, bu yıl ki organizasyona katılamayan yerli ve yabancı turistler bu coşkuyu yaşamak için Tunca Beldesi’ne gelmeye devam ediyor.

Tunca Beldesi’nin konukları bu sefer dünyanın öbür ucundan geldi. FormuLAZ heyecanını yaşamak isteyen Amerikalı turistler Rize’nin Ardeşen ilçesine gelerek tahta arabalarla yarıştı. 30 kişilik kafile Tunca Beldesi sakileri tarafından neşeyle karşılandı. Tunca simgesi olan tahta arabalarla FormuLAZ heyecanını yaşamanın mutluluğunu belirten turistler “Rize güzel, Ardeşen Güzel, Tunca güzel, FormuLAZ başka bir güzel” diyerek hem bu heyecanı yaşamalarına vesile olan hem de kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Tunca Beldesi sakinlerine teşekkür ettiler.(Gelişim TV)

Haber-Foto: Adem Akatin 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI