ALTIN KIZLAR TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

ALTIN KIZLAR TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SPOR 17.05.2018 12:35:49 21 0
ALTIN KIZLAR TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol takımı Denizli’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Türkiye 3’üncüsü oldu.

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu ve Sarayköy Spor Salonlarında yapılan müsabakalarda, 19 ilden 12 erkek takımı ve 12 kız takımından yaklaşık 380 sporcu beş gün boyunca Analig Hentbol Türkiye Birinciliği için ter döktüler.

Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol takımının temsil ettiği Analig Hentbol Türkiye Finallerinde 3’er takımdan oluşan 4 grup halinde müsabakalar gerçekleşti.

Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol Takımı ilk maçında Elazığ ekibini 24-23, ikinci maçında da geçen yılın Türkiye Şampiyonu olan İzmir ekibini 21-19 mağlup ederek adını ilk 4 takım arasına yazdırdı.

Yarı finalde temsilcimiz aleyhine 3 kırmızı kartın çıktığı müsabakafa Adana ekibine 1 sayı farkla 18-17 kaybeden Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol takımı çıkmış olduğu 3’üncülük maçında Antalya ekibini 13-9 yenerek Türkiye 3’üncüsü oldu.

Turnuvayı Bursa takımı şampiyon olarak bitirirken Adana takımı 2’inci, Artvin 3’üncü Antalya ise 4’üncü oldu.

Artvin 7 Mart Spor kulübü başkanı Murat Ülker yaptığı açıklamada; “Bu başarı Artvin adına bir ilktir. Bu büyük başarı ilimizdeki hentbol potansiyelini, çalışma ve emeğin sonunda hiçbir şeyin imkânsız olmadığını gösteriyor. Bu yıl çıktığı karşılaşmalarda 16 maçtır yenilmeyen takımımız Adana takımına 1 sayı ile yenilip Türkiye 1.ligini son anda kaybetmiştir.

Artvin kız Hentbol takımına imkan verilmeli bu takım bozulmadan Artvin’i daha üst düzey kategorilerde temsil etmelidir. Bu başarıyı bizlere yaşatan sporcularım başta olmak üzere, takımımıza maddi ve manevi destek veren Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’a, Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe’ye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Abdulcelil Kahveci’ye, Artvin ASKF Başkanı Sadettin Dağ’a, eski il temsilcisi spor şube müdürü Uğur Beyazkaya’ya, her zaman yanımızda olan velilerimize ve Artvin halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı