AÇÜ, SU SPORLARI ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında "Su Sporları Şenliği" düzenlendi.

SPOR 8.05.2018 07:52:58 31 0
AÇÜ, SU SPORLARI ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Bahar Şenlikleri kapsamında 'Su Sporları Şenliği' düzenlendi.

AÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Borçka Baraj Gölü üzerinde gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler durgun su kanosu, su kayağı, su yatağı, tekne turu gibi etkinliklerle baraj gölünde eğlenceli saatler geçirdi.

Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen barajlarla oluşan baraj göllerini su sporlarına kazandırmak amacıyla ilk kez düzenlenen etkinliğe değişik bölüm ve fakültelerden yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, baraj gölündeki aktivitelerin yanı sıra, baraj gölü üzerindeki 'zipline' hattını kullanıp adrenalin dolu dakikalar yaşayarak yaklaşan sınavlar öncesi stres attı.

Güvenlik amacıyla deniz polisi ve AFAD ekiplerinin de hazır bulunduğu etkinliğe AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Kaya Erdem ve bazı akademisyenler de katıldı.

Tilki, değişik etkinliklerle Artvin’in güzelliklerini öğrencilerle buluşturmak için bu tarz şenlikler düzenlediklerini söyledi.

Artvin’in 0 metreden 4 bin metreye kadar yükseltisi olan doğa cenneti bir il olduğunu kaydeden Tilki, 'Artvin’in güzelliklerini öğrencilerimizin doya doya yaşamasını istiyoruz. Bu kapsamda değişik etkinliklerimiz oluyor. Daha önce geleneksel olarak her yıl Kafkasör Yaylası'nda kar şenliği düzenliyorduk. Barajlar şehri olan Artvin’de bu fırsatı da değerlendirmek isteyerek, bu yıl ilk kez “Su Sporları Şenliği” düzenledik. Öğrencilerimiz burada değişik faaliyetlerde buluyor. Zipline var, kano ve değişik su sporlarını arkadaşlarımız burada yapabiliyor.' dedi.

Bir üniversite öğrencisi için eğitim öğretim kadar kaliteli bir sosyal yaşamında önemli olduğunun farkında olduklarını belirten Tilki, 'Öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatının yanı sıra sosyal yaşamda da aktif olmasını istiyoruz. Benzer bir etkinliği deniz üzerinde planlıyoruz. Artvin eko turizmde öne çıkan bir şehrimiz. Türkiye'nin en çok bitki çeşitliliğine sahip doğa cenneti bir şehrimiz. Bunun yanında Artvin barajlar şehri. Burada yapacağımız etkinliklerin Artvin’in tanıtımına katlı sağlamasını da amaçlıyoruz.' diye konuştu.

AÇÜ Öğretim görevlisi Fikri Özkan da öğrenci odaklı şenliklerdeki amaçlarının öğrencilere bunda sonraki yaşantılarında yaşayamayacakları ya da çok az yaşayacakları şeyleri yaşatmak olduğunu kaydetti.

Etkinliğe katılan AÇÜ Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencisi Emine Nursel Konal da yaptığı konuşmada, 'Üniversitemizin bize sunduğu bu imkân çok güzel. Öğrenci arkadaşlarımızla aktiviteler yaptık. Muza binme, kano, su kayağı, tekne turu gibi etkinliklerle çok güzel vakit geçirmekteyiz. Sınavlar öncesi stres attık.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI