9. ULUSLARARASI MEHMET AKİF PİRİM GÜREŞ TURNUVASI RİZE’DE BAŞLADI.

Çok Yazık Ata Sporumuza Rize'de gereken ilgi gösterilmedi.

SPOR 24.08.2019 13:36:18 198 1
9. ULUSLARARASI MEHMET AKİF PİRİM GÜREŞ TURNUVASI RİZE’DE BAŞLADI.

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

PAZAR-Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Mehmet Akif Pirim Greko-Romen Güreş Turnuvası başladı.

Rize’nin Pazar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Prim spor salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 4 ülkeden sporcu katıldı.

Organizasyonun yapıldığı Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonunda hazırlıkları başarı ile yapan Pazar Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğüne ve katılan ülkeler ile az sayıdaki Protokolü tebrik ederiz.

Rize-Pazarlı gururumuz olan Mehmet Akif Pirim adına düzenlenen 9.Uluslararası Greko-Romen Güreş Turnuvasına Pazar ilçesinde gerekli ilgi gösterilmedi. Ata Sporumuz olan Güreş dalında geçmişte birçok Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarında minderlerde fırtına gibi esip Türkün gücünü bütün dünyaya gösterdiğimiz o dönemlerden sonra Pazar ve Rize’nin her açıdan Uluslararası anlamda tanıtımına katkı sunacak böyle bir organizasyona ilgi gösterilmemesini bölgemiz için bir şansızlık olarak görüyoruz.

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilen şampiyonada Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye olmak üzere 4 ülke mücadele ediyor. Şampiyonanın ilk gününde 41.45.48.51.55.60.65.71.80.92, 110 kilolarda eleme ve yarı final maçları yapılıyor. Açılış seremonisi 11.00 de yapılan törenin ardından Karşılaşmalar saat 11.30’da başladı.

Törene Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret YARDIMCI, Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor ilçe müdürü Halil Kaya, Olimpiyat Şampiyonu Rize-Pazarlı Mehmet Akif Pirim, davetliler ve az sayıda güreşsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri il müdürü Mustafa Çelik, çayın Başkenti Rize’ye hoş geldiniz diyerek “Böylesine önemli bir organizasyonun burada düzenlenmesini sağlayan Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Prim ve Türkiye Güreş Federasyonuna teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara da başarılar diliyorum” dedi.

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, “Burada mücadele eden tüm sporculara başarılar diliyorum. Organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum. Katılımcılara da İlçemiz Pazar’a geldikleri içinde ayrıca hoş geldin diyerek teşekkür ediyorum” dedi.

1992 yılında Barcelona Olimpiyatlarında Grekoromen stil 62 kiloda şampiyon olan Mehmet Akif Prim Türk güreşine değişik alanlarda büyük hizmetler yaptı. Bu yıl 9.’cusu düzenlenen turnuvada konuşan Mehmet Akif Pirim “Her yıl farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bu yılda 4 ayrı ülkeden gelen sporcularımızı ülkemizin cennet köşelerinden Rize Pazar’da ağırlıyoruz. Yeşilin ve mavinin birleştiği, sıcakkanlı insanlarıyla Rize Pazar, gerçekten de görülmesi gereken bir yer. Burada yıldız güreş takımları güreşiyor. Katılan her ülke bu yaş kategorisine çok önem veriyor. Dolayısıyla kilolarında en iyi güreşçileri getirdiler. Maçlarda kıran kırana geçiyor. Ben tüm Rizeli güreşseverleri bu şampiyonaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Turnuva Pazar günü yapılacak finallerle son bulacak.


Anahtar Kelimeler:
ibrahim uzun
24.08.2019 20:02:05
bu gün pazar da yapılan güreş sporu musabakasından halkın haberi olmadığı gibi ne kaymakam ne belediye başkanı yoktu .Halka duyurulmadı , Kimsenin HABERİ YOKTU MUISABAKA SADECE SPORCULARIN İŞTİRAKİ İLE BİTTİ BU ORGANİZOTORLERİN İŞİ halka duyurma deyilmi yazık olmuş pazarımıza

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI