5.Yaz ve Çay Spor Şenlikleri...

Zorlu Parkurlarda şampiyon olmak için mücadele ettiler.

SPOR 17.08.2013 20:29:29 10 0
5.Yaz ve Çay Spor Şenlikleri...





Karadeniz Off-Road Mahalle Yarışları Kupası ikinci ayağı, 5.Yaz ve Çay Spor Şenlikleri kapsamında Rize'de başladı.

Kaçkar Off-Road Kulübü ve Rize Team Off-Road Kulübünün katkıları ile Çaykent beldesinde şampiyona için özel hazırlanan zorlu parkurda 25 otomobil yarıştı.


Motor gücüne göre 6 farklı kategoride düzenlenen yarışlarda sporcular 23,4 kilometrelik parkurda zor doğa şartları ile mücadele etmeye çalıştı. Yarışma sırasında başlayan yağmur nedeniyle sporcular ve seyirciler zaman zaman zor anlar yaşadı. Bir çok otomobil yarışmayı tamamlayamadı.

Yarışlara Samsun'dan babası Mehmet Hancı ile katılan 18 yaşındaki İlayda Hancı, büyük ilgi gördü. Hancı, yarışları tamamlamayı başardı.

Hancı, yarış sonrası yaptığı açıklamada, 12 yaşından itibaren otomobil kullanmaya başladığını belirterek, '18 yaşını doldurunca ehliyetimi aldım. İlk kez Giresun'da yarışlara katıldım. İkinci kez burada yarışıyorum. Bu parkur çok daha zordu ama tamamlamayı başardım' dedi.

Hancı, amacının ileride Türkiye'yi temsil etmek olduğunu ifade ederek, kadınların otomobil sporuna daha fazla ilgi duyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, farklı spor dallarının Rize'de yapılabilmesi için belediye olarak öncülük etmeye çalıştıklarını anlatarak, 'Yamaç paraşütü, otomobil sporları ve binicilik Rize'de çok yaygın olmayan spor dalları arasında yer alıyor. Bu spor dalları çok rahatlıkla yapılabilecek sporlar. Bizde göreve geldiğimiz günden bu yana yaygınlaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yamaç paraşütü yaparken küçük bir kaza geçirmiştim ama bunlar sporda olabilecek şeyler. Bu tür sporlara belediye olarak destek vermeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Belediye olarak iki at beslediklerini de ifade eden Bakırcı, konuşmasının ardından yaklaşık 30 dakika ata bindi.

Yarışlar, yarın sahil parkurunda yapılacak etapla sona erecek. Karadeniz Mahalli Yarışları üçüncü ayağı, 26–27 Ekim tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirilecek. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı