30 Yıllık Güreş Hocası Rize-Pazar için ne dedi.

30 Yıllık Güreş Hocası Rize-Pazar için ne dedi.

SPOR 26.08.2019 09:55:40 160 1
30 Yıllık Güreş Hocası Rize-Pazar için ne dedi.

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

Pazar-O bir Ardahanlı Öğretmen, 30 yıldır Güreş Sporunun içinde; şimdi ise Minderlerde Türkiye ve Dünya Şampiyonu yetiştirmek için çalışıyor. Rize-Pazar’a geldi.

Mustafa Boylu, “30 yıldır Güreş antrenörlüğü yapıyorum. Şeref Eroğlu, (Şeref Eroğlu Grekoromen stilde güreşmekte olan Türk güreşçi. Başarıları arasında üç kez Avrupa Şampiyonluğu, bir kez Dünya Şampiyonluğu, 3 dünya üçüncülüğü bulunmaktadır. 2004 Atina Olimpiyatları'nda 66 kiloda mücadele etti ve finalde Azeri rakibi Farid Mansurov'a kaybederek gümüş madalya kazandı), Bayram Özdemir (1996 Yaz Olimpiyatları'nda 48 kg erkek Greko-Romen'de yarıştı. ) ve hala da yetiştirmeye devam ediyorum” dedi.

Boylu “ Ardahanlıyım aynı zamanda öğretmenim. Ve ilk görev yerim Rize-Fındıklı’dır.1987-1988 yıllarında bu ilçede görev yaptım. Ondan sonra bir kez gittim. Nasipse tekrar gitmeyi düşünüyorum. İstanbul Demirspor’da güreş yaptım. Güreşi bırakıp antrenörlüğe başladım” dedi.

“Gençlere çok çalışsınlar. Başarı çalışma sonrasında gelir” diyen Boylu “İmkanlar bizim zamanımızdaki gibi değil daha iyi. Türkiye’de Güreş Sporu şu anda iyi durumdadır. Devletimiz ve Cumhurbaşkanımız buna çok önem veriyor. Pazar’ı çok iyi bir ilçe insanları sıcakkanlı bize ilgi gösterdiler. Zaten bizim şampiyonumuzda bu ilçeden Mehmet Akif Pirim, o yüzden Pazar ilçesi özel bir yer. Salon çok güzel müsabaka yapmaya çok elverişli. Organizasyondan ok memnunuz, küçük bir ilçe olmasına rağmen sporda bayağı yol kat emiş” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
yerişan bekiroğlu
22.12.2023 17:15:08
Hocam size ulaşmak istiyorum 0533 317 41 22

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI