Günün ayet ve hadisi

Günün ayet ve hadisi

SPOR MAGAZİN 1.06.2017 09:15:24 135 3
Günün ayet ve hadisi

7. cüz

“Mesajlarımıza yürekten inanan kimseler sana geldiğinde de ki: Selam olsun size! Rabbiniz, rahmeti kendi zatı için prensip edinmiştir. Haberiniz olsun ki, sizden biri bilmeden bir kötülük işler ve ardından tevbe edip kendini düzeltirse, kesinlikle (Allah’ı) tarifsiz bir bağışlayıcılığı olan eşsiz bir merhamet kaynağı olarak (bulacaktır).”(En’am: 6/54)

“Dinlerini bir oyuncak ve eğlence haline getiren, kendilerini dünya hayatı aldatmış olan kimseleri kendi hallerine bırak! (Dünya hayatına dalarak eğlenceyi ve geçici zevklerini din haline getiren kimseleri kendi haline bırak.)

Fakat şunu da onlara hatırlat ki, her insan işlediklerine karşılık ipotek altına alınacak ve ne kendisini Allah'a karşı koruyacak, ne de kayıracak kimsesi olacaktır. Ve kendisi için en yüksek fidyeyi verse bile, bu ondan asla kabul edilmeyecektir.

İşte bunlardır işlediklerine karşılık ipotek edilecekler; ısrarlı inkârları sebebiyle onlar (gelecek için) yakıp kavurucu bir (umutsuzluk) zehiri içecekler, (geçmiş için) şiddetli bir azap çekecekler.”(En’am:6/70)

Hadis-i şerif

“Nice oruç tutanlar vardır ki, orucundan kendisine kuru bir açlıktan başka bir şey kalmaz! Geceleri nice namaz (terâvih ve teheccüd) kılanlar vardır ki, namazlarından kendilerine kalan yalnız uykusuzluktur.”(İbn-i Mace, Sıyam, 21)

Biliyor muydunuz?

*Seferi olanlar (dinen yolcu sayılanlar), yolculukları esnasında eğer zorlanmayacaklarsa oruç tutmalarının tutmamaktan daha faziletli olduğunu, (tutmaları gerektiğini) biliyor muydunuz?

“Oruç tutmanız sizin için daha iyidir. Bir bilseydiniz!”(Bakara, 2/184)


Anahtar Kelimeler:
etem
1.06.2017 09:19:46
sakız orucu bozarmı

özkan
1.06.2017 09:26:13
sahil köyü hocası sahurda ezan okununca hiçbirşey yenmez dedi.televizyon da nihat hatipoğlu ise ezan okunurken bile suyu veya çayı içeblirsin dedi.hangisi doğrudur

emin
1.06.2017 09:28:30
terhaviyi 2 2 kılıyorduk.ardeşen 4 kılıyor dediler.bizde dün 4 e döndük.hangisi doğru ve ya sevaptır

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI