Zeki Mayi MHP'den İhraç Edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den dün ihraç edilen MHP Rize eski İl Başkanı Zeki Mayi, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

SİYASET 8.02.2014 15:46:21 21 0
Zeki Mayi MHP
Dün MHP İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu'nun  MHP Rize teşkilatına yeni katılımlar için düzenlenen törene geldiği gün ihraç yazısı gelen Rize eski İl Başkanı Zeki Mayi, bunun çok manidar olduğunu belirterek, 'Ben ömrünü ülkücü harekete adamış biriyim 35 yıldır siyaset yapıyorum.  Rize'nin siyasi, ekonomik, kültürel meselelerine ekibimle birlikte çare aradım. Birçok şeyle mücadele ettim. Ben Rizeliyim ve bunu Rize'de yaptım.  Ne yaptımsa MHP şemsiyesi altında yaptım. Hayatının 35 yılını MHP'ye ve ülkücü hayata adayan biri olarak iyi şeyler yaptığımı düşünüyorum. Elbette hatalarım ve kusurlarım da olmuştur ama her şeyi Rize için yaptım' dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi olarak, tavrını, tarzını ve söylemlerini sevmediği için Parti tüzüğünün kuralları çerçevesinde başka adayı desteklediğinin altını çizen MHP Rize eski il başkanı Zeki Mayi, 'MHP' de bir değişiklik olması yönünde tavır koyduğumdan Koray Aydın'ı destekledim. Bundan dolayı Sayın Bahçeli adeta 12 Eylül'ün tarzı ve tavrı ile benim gibi 7 il başkanını görevden aldı. Yerime 'de masonluğu tescillenmiş ve belgelenmiş birini atadılar. Devletin arşivlerinde mason localarının kayıtlarında bilinmesine rağmen. Üstelik Devlet Bahçeli'ye Rize'den ekip giderek bu durumun önüne konmasına rağmen bu masondur aday yapılmasın denmesine rağmen  MHP il Başkanı olarak atandı, Bizde Rize'deki MHP liler ve ülkücüler olarak bunu hazmedemedik. Bizi demokratik olmayan tavırlarla görevden aldınız. Ama en azından yerime ülkücü geleneklerden gelen bu yapının içinde Ülkücü olduğuna inandığınız birini atasalardı o zaman tamam derdim. Ama böyle bir atama yaptıklarında biz bunla beraber olamayız çalışamayız. Bize buna tabi olun derseniz bizim ülkücülük anlayışımız  buna izin vermez. Tüm bunlardan dolayı beni ihraç istemiyle disipline sevk ederek ihraç ettiler. Üstelik bunu telefonla emir vererek kurşun askerlerine yaptırdılar' diye konuştu.

MHP'nin üye kayıt listesinde üyeliğinin silindiğini ifade eden Zeki Mayi, 'Görevden alındıktan sonra şöyle bir cümle kurdum. Ben Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı olduğu sürece.MHP'de siyaset yapmayacağım' demiştim. Şimdi üye olmuşum olmamışım unun anlamı yok. Ben Ülkücüyüm.Sen benim yüreğimdeki MHP'yi ve ülkücülüğü asla silemezsin. Bahçeli olduğu sürece de olmayacağım. Çünkü Bahçeli'ye inanmıyorum ve ülkücü olarak güvenmiyorum. Zaten güvenmediğim için genel kongrede kendisine muhalif oldum. Bahçe'li 15 yıldır üç şey söylüyor. PKK. AKP ve Tayyip Erdoğan. MHP bu kadar kısır bir döngü içindemi siyaset yapmalı. Güney Doğu ile ilgili MHP ne diyor? Sadece dan dur diyor.Bir politika üretmiyor. Oysa MHP sevgi üstüne kurulmuş bir partidir. Topluma nifak sokacak söylemler ortaya koyuyor. Beyle bir siyaset yapılmaz. Böyle politikaları ülkücülerin artık sorgulaması lazım. Ben örümün 35 yılını Ülkücü harekete vermişim. Mücadele etmişim ve Bedel ödemişim' şeklinde konuştu.

Milletvekili Murat Başeskioğlu'nun Rize'ye geldiği gün MHP'den ihraç kararının kendisine ulaştığını ifade eden Zeki Mayi, sözlerini şöyle tamamladı: 'Daha önce başka partideydi. Şimdi MHP Milletvekili. MHP'yi dönüştürüyorlar. Devşirmelerin partisi haline geliyor. Partinin üst düzey kadrosunda ülkücü geleneklerden gelen ok az sayıda kişi kaldı. Başka partiden gelen bir ismi genel başkan yardımcısı yaparsanız sonucuna da katlanırsınız. MHP kimliğinden uzaklaştırılıyor. Bununla da biz uğrunda mücadele ettiğimiz tüm değerler el birliği ile yok ediliyor. Benim gibi ülkücüler ise partiden dışlanıyor. Bugün MHP'nin Rize yönetiminde Ülkücü tabandan gelen MHP'nin neferi olan  3-5 kişi bile kalmamış. Dışa açılabilirsin ama kontrol sende olur. Fakat MHP'de kontrol MHP'nin dışındaki yapılara geçti. Bu sistemle birlikte MHP dönüştürülüyor. 2009  Mahalli idare seçimlerinde MHP Rize'de 22 bin 500 oy almıştı. Şimdi 2014 seçiminde görevde olan arkadaşlar bu oyun üstüne çıkarlarsa başarılı olurlar. Halkta bunu değerlendirir. Şunu da herkesin bilmesini istiyorum.Ben ülkücü biri olarak kimseyi arayıp MHP'ye oy vermeyin diyecek kadar küçülmedim. Bunu söyleyenlerin ise ne kadar küçük olduklarını görüyorum. Kimseyi de arayıp MHP'ye oy verin diyecek bir enerjiye de sahip değilim. Ben MHP'de görev yaptığım zaman bu arkadaşların hiç biri ne MHP'ye oy verdiler ne gelip bir bardak çayımızı içtiler. Hiçbir organizasyonumuzun içinde bulunmadılar. Ben bunlara başarı bile dilemiyorum. Çünkü siyasi ahlak yok. Kendi krallıklarını devem ettirecekler'Çay Tv

Haber:Alihan Telatar
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı