Yerel seçimlere doğru Pazar'da son durum !

Aday adayları tek tek sahneye çıkıyor !

SİYASET 13.08.2013 11:22:22 12 1
Yerel seçimlere doğru Pazar





Yerel Seçimler yaklaşırken Pazar İlçesinde hareketlilikte göze çarpıyor.AK Parti ve CHP sden aday adayları sahne alırken MHP de hala ses ve görüntü yok.Bu Partide de gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız.
                             
  ŞU AN İÇİN PAZAR'DA DURUM 

Yerel seçimler öncesi hareketlilik başladı. 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Seçimin en hareketli geçeceği yerlerden biri de kuşkusuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize. Rize’de de seçimin en heyecanlı geçmeye aday ilçelerin başında da Pazar geliyor. Peki, Pazar’da son durum ne? AK Parti ve CHP’de hangi isimler aday adaylıklarını açıkladı?

2004–2009 yılları arasında Pazar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hikmet Hatırnaz yeni dönemde de belediye başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı. Pazar’ın bir önceki dönemde belediye başkanlığı görevini yürüten Hikmet Hatırnaz, Pazar Belediyesi’nde yarım kalan işlerini tamamlamak adına, ilçedeki gerek partili ve gerekse ilçe halkından gelen istekleri değerlendirerek yeniden Pazar Belediye Başkanlığı için sürece katıldığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Pazar Belediye Başkan aday adayı emekli öğretmen Abdullah Yıldız, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Pazar Soğuksu Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Yıldız, ilçede her gün yaşadığı sıkıntılar, gördüğü eksikleri; yaşamı boyunca edindiği tecrübeler ışığında çözecek cesaret ve bilgiye sahip olduğu için aday adayı olduğunu söyledi.

ABDULLAH YILDIZ KİMDİR

Yıldız, Pazar’da doğup eğitimini Pazar’da tamamladı.01.10.1955 yılında Pazar Yemişli (İlastas) Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu şimdi Veysel Vardal adını alan Kirazlık İlkokulu’nda, ortaokulu da yine Pazar Ortaokulu’nda bitirdi. Pazar Lisesi’nden mezun olup yüksekokul eğitimimi Rize Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. 1978–79 döneminde Diyarbakır’a öğretmen olarak atandı. İstanbul’da değişik okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 2012 yılında emekli oldu ve aynı yıl Pazar CHP’ye üye oldu. Halen partide aktif olarak görev yapmakta.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı için Hikmet Hatırnaz ve Abdullah Yıldız’ın dışında Şükran Üst ile Dursun Şişman’ın aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

 

AK Parti'den Pazar Belediye Başkanlığına aday adayı olan ilk isim olarak Mehmet Engin ortaya çıktı. Engin, 2004–2009 Yerel Seçimlerinde Pazar Belediyesi Başkan aday adayı oldu ancak aday olamayınca kurum değiştirerek memuriyete tekrar döndü.

Mehmet Engin Kimdir?

1956 yılında Rize'nin Pazar ilçesi Elmalık köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu Pazar'da bitirdikten sonra öğrenim hayatına Ankara Yapı Meslek Lisesinde devam etti ve burayı da bitirerek memleketine döndü. Bir süre özel sektörün inşaat kolunda çalıştıktan sonra Erciyes Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulunda öğrenim hayatını tamamladı. Daha sonra kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirdi ve tekrar bir süre daha özel sektörde çalıştıktan sonra 1984'te Ankara Altındağ Belediyesi'nde memuriyete başladı. Belediyenin çeşitli birimlerinde 23 yılı aşkın bir süre çalıştı.

Pazar Belediye Meclis üyesi İlhami Günaydın, AK Parti'den pazar Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 2009 yılında da AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Günaydın, önümüzdeki yerel seçim döneminde yeniden AK Parti’den Pazar Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

İLHAMİ GÜNAYDIN KİMDİR

1958 Yılında Pazar’da doğdu. İlk orta ve Lise tahsilini Pazar’da tamamladı. Aktif Siyaset hayatına 1983 yılında Refah Partisi yöneticisi olarak başladı. Akabinde Fazilet Partisi teşkilat başkanlığı yaptı. Partinin kapatılmasıyla birlikte 2001 yılında AK Parti kurucular kurulunda görev aldı. Seçim İşleri Başkanlığını yürüttü.2002 yılında Ak Parti İlçe Başkanlığına Genel Merkezin onayı ile atandı.2003 Yılında yapılan kongre ile yeniden İlçe Başkanı oldu.2006 yılına kadar bu görevi sürdürdü.2009 Yılına kadar İl Disiplin kurulunda yer aldı.2009 yılında Yerel seçimlerde aday adayı oldu. Bu süre içerisinde Pazarspor yönetiminde görev alarak Alt yapıdan sorumlu görevlerde bulundu. Şu an Belediye Meclis üyesi İmar komisyonu üyeliğinde bulunuyor. Evli ve 6 çocuğu bulunmaktadır. (Gelişim TV)

  

Anahtar Kelimeler:
mhp nerde
13.08.2013 18:42:16
akp ve chp liler çıktı ortaya mhpnin umudu yok diye adayı yok herhalde

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI