YAZICI, BAKANLIK PERSONELİNE VEDA ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini Nurettin Canikli’ye devredecek olan Hayati Yazıcı, bakanlık personeline veda etti.

SİYASET 29.08.2014 20:56:38 19 1
YAZICI, BAKANLIK PERSONELİNE VEDA ETTİ
Bakanlık personeline hitaben bir konuşma yapan Yazıcı, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gönlümüzce bulunduğumuz pozisyonun gereklerini değerlendirerek siyasi faaliyetler içerisinde yer alırız. Hep şunu biliriz, kadrolardaki görevler geçicidir. Öyle yürüdük, yürüyoruz. Bugün 29 Ağustos 2014. 2007 yılında 29 Ağustos tarihinde 60’nci Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu, ben ilk kez o hükümette devlet bakanı, başbakan yardımcısı olarak görev aldım. 2011’den sonra da bakan olarak görev yaptığım sürelerin tamamı 7 yıl. Geriye dönüp baktığımda neler yaptık, nasıl yaptık, hangi kadrolarla çalıştık. Gerçekten çok zengin anılarımız var. Çok zengin uygulamalarımız var. Bunları hep birlikte yaptık. Bir kurumun üretken olması, verimli olması, sunduğu hizmetlerin standardı, yüksek kalitede olmasının en temel koşullarından birisi, kurulla ilgili kamuoyu algısının pozitif yönde olması” ifadesini kullandı.

2023 Hedefleri Vurgusu
Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye ekonomisini hedefledik. Bir ülkenin ekonomik gücü, ekonomisinin büyüklüğüyle belli olur. Yuvarlak ifade ediyorum, 400 milyar dolarlık bir dış ticaret, gümrük kapılarından girmiş ve çıkmıştır. Bu kadar parasal değerle ifade edilen imtihanın, gümrük işlemleri millileştirme işlemlerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı üstlenmiştir. Bir diğer açıdan bakanlığımızın hedef kitlesi itibariyle ifade etmek isterim ki, tüketici hakları. Yeni bir kanun çıkarttık. Ve ilk defa bankaların faiz dışı gelir kalemlerini tartışmaya açtık. Konut sektöründe maketten satışlarla ilgili uygulamaları dikkate alarak tüketici haklarını korumada önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Düzenleme yaptığımız alanın bütün paydaşlarıyla, paylaşımcı bir anlayışla gerçekleştirdik. Deneyimli bir kardeşimiz, eminim ki bu bakanlığın Türkiye ekonomisinin büyümesinde, 2023 hedeflerini gerçekleştirmede anahtar bir görevi bulunan bakanlığın 2023 hedeflerine doğru yürütmekte olduğu projeler sapmadan daha da zenginleşerek 500 milyar dolar ihracat yapar.”

Yazıcı, konuşmasının ardından personel ve ailelerinden helallik istediğini belirterek, “Benim sizde hakkım varsa ‘Helal olsun’ dedi. Daha sonra Yazıcı, bakanlık personelleriyle tek tek tokalaşıp veda etti.
 

Anahtar Kelimeler:
AHMET KABİL
30.08.2014 19:04:25
vefasizlik örneği̇ 29 ağustos 2014 günü açıklanan sn.davutoğlu kabinesinde eski bakanlar genelde yerlerini korumuş,değişen 3 bakandan birisinin,bugüne kadar dürüstlüğü,çalışkanlığı,ağırlığı ile devletimizi en iyi şekilde temsil etmiş, kabinede en başarılı olduğunu düşündüğümüz sn.hayati yazıcının görevden uzaklaştırılması biz rizelileri çok üzmüştür. en çalkantılı günlerde bile kabinede birçok bakanın yolsuzluk zannı ile kabine dışına atılarak soruşturma başlatılırken, taraflı/tarafsız,hatta muhalefet tarafından bile en ufak bir şaibeye ne kendisi ne de ailesinin herhangi bir ferdi bulaştırılamamıştır. kendisini iyi tanıyan bir hemşehrisi olarak,emsallerine göre üstün özellikleri ile bütün türkiyenin dolayısıyla rizeli hemşehrilerinin sevgisini ve taktirini kazanmış,gönlümüzde her zaman yeri olacak bakanımız sn.hayati yazıcıyı tebrik ediyor,taktir ve şükranlarımı sunuyorum.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı