Vural Savaş CHP'ye katıldı.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş CHP'ye katıldı.

SİYASET 28.09.2013 16:43:43 23 0
Vural Savaş CHP





CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisine katılan Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve eski Alanya kaymakamı Cengiz Gökçe ile İsa Çelik'e rozet taktı. Vural Savaş sevincini 'Kurutuluş Savaşı'na katılan Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben onu hissediyorum.' sözleriyle dile getirdi.

VURAL SAVAŞ: EN ONURLU GÜNÜ YAŞIYORUM

Partisinin Alanya Belediyesi başkan adayının Şefik Türktaş olduğunu ve Türktaş için ilçe halkından destek beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, partisine katılan hukukçu-yazar Vural Savaş ve eski Alanya kaymakamı Cengiz Gökçe ile İsa Çelik'e rozet taktı. Partiye katılm ve destek vermenin tam zamanı olduğuna işaret eden Savaş, Kılıçdaroğlu'nun dürüst, demokrat, parti içinde demokrasiyi sağlamış bir insan olduğunu ifade etti. Kısa bir konuşmaya yapan Vural Savaş, 'En onurlu günü yaşıyorum. Kurutuluş Savaşı'nın katılan Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben onu hissediyorum. CHP'ye destek vermenin tam zamanıdır. Hiçbir partiye nasip olmamış bir genel başkana sahibiz. Hariçten gazel okumak dönemi kapanmıştır' dedi.

ÇOK KONUŞULAN BİR İSİM

CHP'ye katılan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, emekli olduktan sonra da demeçleri ve kitaplarıyla gündeme geldi. Geçtiğimiz nisan ayında bir televizyon programında konuşan Savaş'ın AK Parti ile ilgili söyledikleri damga vurdu. Vural, yaşanan bütün sorunların siyasetçilerin yasalara aykırı davranmasından kaynaklandığını iddia ederek, '6'ya 5 oy ile parti kapatabilecekken Ecevit bunu 7'ye 5'e çıkardı. Böyle olmazsa şimdi AKP kapatılacaktı. Erdoğan'ın milletvekilliği, Başbakanlığı düşecekti, yargıda hesap veren o olacaktı. Ergenekon soruşturmaları bu şekilde yapılamayacaktı' diye konuşmuştu. 

PARTİ KAPATMA DENEYİMİ VAR

Vural savaş 28 Şubat süreci'nde Refah Partisi, daha sonra Fazilet Partisi'nin kapatılma davalarını açan isim olarak tanınıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı