Sütlüoğlu Çay Kampanyası açılışına davet etti

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Çay ürününün Rize getirilmesinde öncülük eden Zihni Deerin'in hayatta kalan oğlunu ziyaret ederek 2014 Yaş Çay kampanyasının açılışına katılarak onurlandırılmasını istedi.

SİYASET 27.03.2014 15:42:33 32 0
Sütlüoğlu Çay Kampanyası açılışına davet etti

Çaykur YK. Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize'de çay tarımının başlamasına ve yayılmasına önderlik etmiş olan, Türkiye'de çayın babası olarak bilinen Yüksek Ziraat Mühendisi Zihni Derin'in hayatta olan tek oğlu konsolosluktan emekli Ankara'da mütercimlik yapan Altan Derin'e (83) çalışma ofisinde nezaket ziyaretinde bulundu. Merhum Zihni Derin'in oğlu Altan Derin, 'Çevre eski bakanımız ve Çaykur Genel Müdürü olarak ziyaretinizden derin mutluluk duydum. Çaykur'da başlatmış olduğunuz yenilikleri, değişimi gerek ulusal medyadan, gerekse Rize'deki dostlarımızdan öğreniyorum. Çayda organik ürün çeşitliliği başta olmak üzere, Çaykur'un ve Türk çayının artık dünyanın her yerinde tanınması, tüketilmesi ve çok güçlü bir marka haline gelmesi Zihni Derin ailesi olarak bizleri mutlu etmektedir. Bu nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyorum. Size ve şahsınızda tüm Çaykur camiasına saygı ve selamlarını sunuyorum.' diye konuştu.

            Çaykur YK. Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 'Başta Rize ve diğer komşu illerimizde çay tarımına geçilmesin de merhum babanız Zihni Derin'in önderliğinde çok büyük katkıları olmuştur. Türkiye'de çay tarımının başlamasına ve gelişmesine öncülük etmiş, ülkemizin yetiştirmiş olduğu yüksek ziraat mühendislerinden birisi olan kıymetli babanız merhum Zihni Derin'i ne ülkemiz, ne de çay tarımının yapıldığı Karadeniz bölgemizin  Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illeri hiç bir zaman unutmaz ve unutmayacaktır. Sizi bu yılkı yaş çay kampanyamızın açılışında Rize'de aramızda görmekten ve misafirimiz olmanızdan teşekküllüm ve tüm Rizeli hemşerilerimiz olarak büyük mutluluk duyacağız. ' dedi.  

Bayram Ali Kavalcı

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI