Seçim Harekat Merkezi kuruldu

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

SİYASET 28.03.2014 20:22:08 38 0
Seçim Harekat Merkezi kuruldu
Rize Valiliği toplantı salonunda seçimlerde alınacak önlemlerle ilgili toplantı yapıldı.

Mahalli Seçimlerle ilgili olarak Vali Nurullah Çakır başkanlığında birisi bugün olmak üzere çeşitli tarihlerde ‘’Seçim Güvenliği’’ toplantıları düzenlenerek bilgilendirmeler yapılmıştır.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı'na Vali Nurullah Çakır'ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kd.Alb.İsmet Cansaran, Vali Yardımcıları Ümit Hüseyin Güney, Mehmet Özer, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, Seçim sürecinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında alınacak tedbirler ile özellikle oy kullanılacak mekânlar ve sandıkların İl ve İlçe seçim kurullarına ulaştırılmaları kapsamında alınacak önlemler ve Seçim Güvenliği ile ilgili çalışmalar netleştirilmiş ve görev alanları ve planlamaları paylaşılmıştır.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin olarak Valiliğimizce 'Seçim Harekât Merkezi kurulmuştur. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin İlimizde huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için 298 Sayılı 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun' ve ilgili mevzuat ile Yüksek Seçim kurulu kararları çerçevesinde hareket edilmekle birlikte seçim öncesinde, seçim sırasında ve seçim sonrasında yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler ile görevlilere ve görev alanlarına ilişkin hususlar Vali Nurullah Çakır'ın başkanlığında yapılan toplantıda ilgili kurum amirleri ile birlikte yeniden gözden geçirilmiştir. Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız seçimler sonuçlanıncaya kadar İl genelinde her türlü emniyet ve asayiş hizmeti için 24 saat görevleri başında olacaklardır. Oy kullanma gününde sandık alanlarına gidiş ve geliş yolları, sandık bölgeleri ile sandıkların Seçim Kurullarına teslimi sürecinde seçim güvenliğini engelleyecek her türlü davranışı anında önleyecek ve etkisiz hale getirilecek tedbirler gözden geçirilmiş olup, Rize Belediyesi tarafından şehir içerisinde trafikte yaşanacak aksaklıkların giderilmesine yönelik önlemler Cumartesi gününden itibaren alınacaktır. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri Cumartesi gününden itibaren sorumlu oldukları alanda ulaşımı kesintisiz sağlayacak etkili önlemleri planlayıp uygulayacaklardır. Sağlık Müdürlüğümüzce gerek 112 acil hizmetler gerekse yataklı tedavi kurumlarında müdahaleyi gerçekleştirecek her türlü önlem eksiksiz alınacaktır. Seçim günü kuvvetli rüzgâr nedeniyle yaşanabilecek elektrik kesintilerine meydan verilmeyecek önlemler titizlikle alınacaktır. Yaşanabilecek sel taşkınları, orman yangınları vb. sosyal hayatı etkileyen durumlarda başta DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşlarının hazırlıklı bulunmalarının önemi vurgulanmıştır. Seçmenlerin oylarını hür iradeleriyle serbestçe kullanmaları için gereken her türlü tedbirin alındığı bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Rize halkının seçim hususunda duyarlı olduğunu belirten Vali Çakır, Rize'de şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir olumsuzluğun meydana gelmediğini vurguladı. Ülkemizde bugüne kadar olduğu gibi demokratik bir şekilde seçimlerin gerçekleşeceğini belirtti. Vali Çakır, '30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri güvenli bir şekilde yapılacaktır dedi.

Valilik Seçim Harekât Merkezi 0464 213 06 11-213 06 12
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI