Sarıgül Ortak aday için konuştu

CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı Adayı gösterdiği Mustafa Sarıgül: 'İhsanoğlu Yüzde 30 ila 33 Arası Oy Alır' dedi.

SİYASET 8.07.2014 17:49:40 11 0
Sarıgül Ortak aday için konuştu
Çatı Aday' fikrine en başından beri karşı çıkan isimlerden Mustafa Sarıgül, Köşk seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 30 ila 33 arası oy alacağını savundu.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul adayı olan Mustafa Sarıgül, Köşk seçimleriyle ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Daha önce çatı aday fikrine karşı çıktığını belirten Sarıgül, seçimlere az bir zaman kala İhsanoğlu'nun Erdoğan karşısında başarılı olamayacağını savundu.

'KİMSE DESTEK VERMEZ' DEMİŞTİ

Yerel seçimlerde İstanbul'u Kadir Topbaş'a kaptıran Mustafa Sarıgül, uzun süre ortalarda görünmemişti. Cumhurbaşkanlığı seçim maratonunun başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Sarıgül, Londra'da katıldığı bir konferansta, siyasi partilerin ilk turda ortak aday belirlemesine karşı olduğunu ifade etmişti. Sarıgül, 'Çatı aday zaten ikinci turda oluşuyor. Birinci turda her siyasi parti kendi adayını göstermesi lazım. Görüşlerini, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşması lazım. Ülkemizde ortak aday ortada kalır. Ortak adayın sahibi olmaz. Ortak adaya kimse destek vermez' şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

SARIGÜL'E HAK VERENLER ÇOĞALDI

CHP kulislerinde geniş yankı uyandıran bu açıklama sonrası Mustafa Sarıgül'e hak verenler kadar karşı çıkanlar da olmuştu. Ancak 'Çatı Aday' olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanması CHP içerisinde Sarıgül'e hak verenlerin sayısını artırdı. Seçim sürecinde CHP kulislerinin nabzını tutan Haberler.com, Sarıgül'ün 'Çatı Aday' konusundaki tavrının değişmediği detayına ulaştı.

İHSANOĞLU İÇİN TAHMİNDE BULUNDU

Kendisine yakın isimler sık sık bir araya geldiği öğrenilen Sarıgül'ün 'Her siyasi partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini en başından ifade ettim. HDP, MHP ve CHP seçmenleri birbirinden farklıdır. Şuanki adaylara baktığımız zaman Ak Parti'nin seçimi çok rahat kazanacağını söyleyebilirim. Sayın İhsanoğlu'nun yüzde 30-33 oy alacağını tahmin ediyorum' dediği öğrenildi.Milli Gazete 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı