Sandığa 1 milyon koruma

Yerel seçimlere şaibe karıştırmak ve sonuçları tartışmalı hale getirmek isteyenlere ve provokasyonlara karşı önlem alan AK Parti, 1 milyon üyesini sandık çevresinde görevlendirecek.

SİYASET 16.03.2014 20:00:13 21 0
Sandığa 1 milyon koruma
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri provoke etmek isteyenlere karşı önlem alan ve sonuçlar üzerindeki tartışmaları önlemek isteyen AK Parti, yol haritası hazırladı. 8 milyon kayıtlı üyeden 1 milyonu sandıklarda görevli olacak. Parti teşkilatı, sonuçları kısa sürede genel merkeze aktaracak.
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Türkiye genelinde 52 milyon 695 bin 831 seçmenin 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Seçimlere yönelik partiler hazırlıklarını sürdürürken, sandık güvenliği de ön plana çıktı. AK Parti bu kapsamda 1 milyon üyesini sandık çevresinde görevlendirecek. Bir asıl, bir yedek müşahidin yanı sıra, 9 kişilik sandık yönetim kurulu üyelerini görevlendiren Parti teşkilatı, AKBİS'ten (AK Parti Bilgi Sistemleri) de en üst düzeyde yararlanacak. Sonuçlar Erdoğan'a 2 saat içinde ulaştırılacak.
YOL HARİTASI HAZIR
AK Parti, sandıklarda tüm teşkilatını çalıştıracak bir yol haritası belirledi. Buna göre kayıtlı 8 milyon üyenin 1 milyonu sandık ve seçim bölgelerinde görevlendirildi. Bir asıl, bir yedek müşahidin yanı sıra, 9 kişilik sandık yönetim kurulu üyelerini görevlendiren Parti teşkilatı, haberleşme ve iletişim için de özel donanımlı telefonlar kullanılacak. Kullanıcılar, özel şifre ile sisteme dahil olarak bilgilerini aktarabilecek. Sistemde, özel güvenlik duvarı da bulunuyor.
AKBİS YENİLENDİ
Seçim sonuçlarının hızlı şekilde genel merkeze bildirilmesi için AKBİS sistemi de baştan aşağı yenilendi. Yazılım ve donanım olarak yeniden güncellenen AKBİS seçim sonuçlarını engeç 2 saat içinde genel merkezdeki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) bildirecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını sandıkların açılmasıyla birlikte en geç 2 saat içinde öğrenecek.
SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?
Sistemin çalışması AK Parti'nin sandıklarda görevlendirdiği isimler üzerinde toplanan verilerin genel merkez SKM'ye ulaştırılması şeklinde işleyecek. AKBİS ile sandık başında olan AK Partili görevliler, il ve ilçelerde hizmet veren kişilerle birebir iletişim kurabilecekleri gibi, tüm görevlilere toplu mesaj da gönderebilecek. Parti adına sandık başında görevli müşahitler, genel merkeze sorularını ve karşılaştıkları sıkıntıları anında iletecek. 'AK Parti'nin Twitter'ı' olarak nitelendirilen sistem İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde pilot olarak denendi ve testlerden başarıyla çıktı.
Kaynak: YENİ ŞAFAK 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı