Rizeli Fırıncı İstanbul Atakent'e Muhtar adayı oldu

Çayeli Senozderesi köylerinden Yenice köyü doğumlü Esat Mahmut Yalçınkaya Ümraniye Atakent Mahallesini yönetmeye talip olmuş muhtarlık çalışmalarına başlamıştır.

SİYASET 19.03.2014 22:01:33 893 4
Rizeli Fırıncı İstanbul Atakent
26 yıldır Atakent mahallesinde fırıncılık mesleğini sürdüren Esat Mahmut YALÇINKAYA artık bu mahalleye daha farklı bir şekilde hizmet etmenin zamanı geldi demiş ve bir önceki muhtarlık seçimlerinde aday olarak az bir oy farkı ile seçimi kaybetmiştir. Şimdi yeniden Atakent halkının yoğun isteği ve desteğini alarak adaylığını bir kez daha açıklamış ve hummalı bir seçim atmosferi içinde çalışmalarına başlamıştır.

1967 Rize Çayeli’ne bağlı Senozderesi köylerinden olan Yenice köyü doğumlu olup 26 yıldır Atakent’de ikamet etmektedir, mahallenin ve mahallelinin sorunlarını yakından takip etmiş ve yapılacak olan işleri iyice etüt ederek gereken ne var ise yapabileceğine inanmış ve 30 Mart seçimlerinde Atakent halkının kendisine vereceği destek ile bu mahalleyi tek başına değil Atakent halkı ile yönetmeye talip olmuştur.
Aza kadrosunu titizlik ile seçmiş olup halkın içinden gelen Atakent halkının sevdiği ve takdir ettiği kişilerle beraber kadrosunu oluşturmuştur. Bu kadronun içinde Senozderesi Buzlupınar Köyünden Nebiye ÇOLAK ve Başköy köyünden olan İsmail AKDAĞ da yer almaktadır. Söyleşimizin sonunda halkımızın güvenini ve desteğini boşa çıkarmayacağını herkesin sorunları ile yakından ilgileneceği hakkında gazetemizin genel yayın yönetmeni Kadir KARA ve Kaçkar gazetesi editörü Osman AKIN’ın huzurunda söz ve taahhüt etmiştir.
ÇALIŞMALARIMIZ VE HEDEFLERİMİZ
1. Mahallemizde Etüt merkezi kurulması, ilk ve orta öğretim talebelerine çeşitli derslerden hafta sonları 1 veya 2 saat ders almaları sağlanması. (Matematik, Muhasebe, Türkçe)
2. Sadece bayanlara hizmet verecek olan el işi kursları. Bunlardan bazıları; Dikiş nakış kursu, Ebru sanatı kursu vs.
3. Satranç kulübü kurulması ve turnuvalar organize edilmesi.
4. Yardıma muhtaç aileler belirlenip, Ümraniye belediyesi ile koordinasyonda bulunarak muhtaç ailelere, aş evinden 2 öğün yemek alınmasının sağlanması.
5. Mahallemizdeki esnaf ve fırınlara, yoksul insanlara yardım etmek amacıyla ekmek ve gıda yardımlarının organize edilmesinin sağlanması.
6. Engelli ve bakıma muhtaç bireyler, yerinde tespit edilmek suretiyle evde sağlık hizmetleri ve evde bakım hizmetlerini tam ve eksiksiz almaları adına çalışmalar yapılması.
7. Engelli vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmeleri adına, mahallemize İETT’den kullanıma uygun araçların tahsis edilmesinin sağlanması.
8. Mahallemizde 24 saat bulundurulacak hasta nakil aracı sağlanması.
9. Park ve Bahçelerimizin daha düzenli, bakımlı ve her an kullanılabilirliği adına sürekli denetimlerin yapılması. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile sürekli koordinasyon halinde bulunulması.
10. Sokak hayvanlarının barınabileceği bir barınak alanı belirlenmesi ve inşa edilmesi.
11. Esnaf ile daha iyi şartların sağlanması adına belirli periyotlarda toplantılar yapılması ve problemlerin çözümüne yönelik faaliyet çalışmalarının başlatılması.
12. Site ve Apartman yöneticileri ile aylık toplantılar düzenlenmesi. Bu toplantılarda, yöneticilerin apartman ve siteleri ile ilgili problemlerinin çözümleri adına çalışmaların yürütülmesi.
13. Atakent Mahallesi Muhtar adayı olarak, Komşuluk ilişkilerini geliştireceğine çok inandığım projelerden birisi olan Sosyal faaliyetlerin kısa zaman içinde hayata geçirilmesini sağlamak. Haber: Osman AKIN/İst
 

Anahtar Kelimeler:
TRABZONLU OLMAK
31.03.2014 13:39:46
ne oldu o çalışmalara yine yeniden muhtarimiz zeki bülbüloğlu... yine denesin 5 yil sonra :)

Yasemin Türüt
31.03.2014 20:46:58
kronik aday olarak atakent sizi tercih etmedi. geçmişler olsun efenim.

Kasım Özcan
13.04.2019 00:41:28
Tebrik ederim Mahmut Esat kardeşim. Nihayet milletin aklı başına geldi ve sizi seçti. Zeki Kargaoğlu devri bitti...

Tevfik Malatyalı
13.04.2019 00:42:46
Tebrik ederim Esat Mahmut bey. Kazandınız bileğinizin hakkıyla

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI