Rize'den dünyaya mesaj yolladı

YAZICI: ”EGEMENLİĞİN TEK SAHİBİNİN MİLLET OLDUĞU, EN ÜSTÜN GÜCÜN DE HUKUK VE ADALET OLDUĞU TESCİLLENMİŞTİR”

SİYASET 11.08.2014 15:20:00 66 0
Rize
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geleceği ile ilgili önemli bir seçimi gerçekleştirdiklerini belirterek, ' Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı ve Rizeli. İlk defa halk tarafından seçilmiş Türkiye’nin cumhurbaşkanı oluyor. İlk turda seçilmesi, bu da önemli. Bu seçim sonuçlarına göre iller itibariyle bir sıralama yapıldığında Rize bu seçimlerde yüzde 80,57 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor' diye konuştu.

Türkiye’nin yönetim süreci itibariyle yepyeni bir sayfa açıldığını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

'Bu seçim sonuçları, milletin ilk turda seçimi sonuçlandırmak suretiyle Türkiye’nin geleceği ile alakalı çok önemli bir zemin oluşturmuş bulunuyor. Türkiye, milletin ortaya koyduğu egemenlik hakkının gücü, görüntüsü olan bu zeminle çok daha güçlü bir şekilde 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine ve torunlarımız açısından baktığımızda 2071 hedeflerine daha güçlü bir yönetimle erişecektir. Elbette ki bu seçim sonuçları siyaset tarihimizde yazılırken, değerlendirilirken çok önemli tespitler yer alacak. Egemenlik hakkı millete ait, bu hakkı başkalaştırmaya dönük hiçbir faaliyetin, Türkiye’de bir mühendislik çerçevesinde başarı şansı yoktur. Egemenliğin tek sahibinin millet olduğu, en üstün gücün de hukuk ve adalet olduğu tescillenmiştir.'

12 yıla yakın bir zamandır Türkiye’yi yönettiklerini vurgulayan Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

'Biz gerçekten yaptıklarımızı da aşan bir vizyona sahibiz. Siz sadece yaptıklarınızla övünüyorsanız, yaptıklarınızla kalıyorsanız, onu aşamıyorsanız bir taraftan statükodan bahsederken bir taraftan da statüko içerisine girmiş oluyorsunuz. Bizim önemli bir farkımız da burada. Bu kadrolar, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı öncülüğündeki bu kadrolar, yaptıklarını da aşan ileri hedefleri ortaya koyan, onu gerçekleştirmek için bütün gücünü milletin huzuru, refahı için ama hiçbir ayırım yapmadan, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kardeşliği çerçevesinde, daha büyük müreffeh hedefi doğrultusunda harcayarak, hep birlikte yürüyüşünü sürdürecek.”


Buradan Cumhuriyet Meydanı'na giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, vatandaşlara teşekkür etti.

Yazıcı, Rize'nin yerel seçimlerde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a en büyük desteği verdiğini belirterek, 'Rize bu seçimde de verdiği oy desteği ile 81 il içinde birinci sırada yer alıyor. Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda sizin verdiğiniz güç ile yeni bir sayfa açılmıştır. Hepinize teşekkür ediyorum' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı