RİZE'DE 16 YENİ PROJE İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de toplu temel atma törenine katıldı.

SİYASET 25.09.2017 13:29:59 29 0
RİZE
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine katıldı.

            Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Rize'ye daha önceden bir sel ya da taşkından sonra geldiklerini belirterek, 'Ama bu sefer Allah'a şükür sel baskını olmadan geldik, daha da sık geleceğiz. Rizelileri gönülden seviyoruz' ifadesini kullandı.

            Kente her gelişlerinde mutlaka heybelerinin dolu olduğunu anlatan Eroğlu, geçen yıldan bugüne kadar toplamda 70 müjdeyi Rizeliler ile paylaştıklarını bildirdi.

            Rize için  ne söz verildiyse yerine getirildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, 'Biz Rize'yi gerçekten çok seviyoruz, ne yapılsa azdır. Kendimizi buranın hizmetkarı olarak görüyoruz. Buraya gelirken temel atma merasimi için geldik. Daha önce bizden talep edilen bütün tesisleri ihale ettik ve bugün temel atıyoruz. Biraz sonra da iki tane dere çok önemli bunlarla ilgili taahhütname alacağız.' diye konuştu.

            Bakan Eroğlu, hükümet olarak zamanla yarıştıklarına işaret ederek, şöyle devam etti: 'Rize için özel bir şube müdürlüğü kurdum ve 10 tane köprü, 20 menfez son derece estetik yapılacak. DSİ burada temel atması dışında 2 tane Orman Teşkilatlarının, 1 tane de Milli Parkların projesi var.'

            Rize'nin güzellikleri açısından muhteşem olmasına karşın yeterince tanıtılamadığına değinen Bakan Eroğlu, şehri doğa turizmi açısından dünyaya tanıtmak için çalışacaklarını vurguladı.
            Burada bir marka oluşturalım, dünya çapında olsun

            Rize'ye daha önce yaptığı ziyaretlerde Anzer balının gündeme geldiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, o dönemlerde bal ormanı kurulması talimatı verdiğini söyledi.

            Bakan Eroğlu, arıcılara tam destek verildiğini, bu nedenle de Dünya Arıcılık Kongresi'nin önümüzdeki hafta İstanbul'da düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti: 'Biz bütün Rizelilere imkanım yok diyorsa arkadaş para bizden, yüzde 20'si bizden. Cumhurbaşkanımız faizi de kaldırdı. Yerim yok, yer de bizden. Diyeceksiniz ki 'Ben kestane balı üretmek istiyorum.' Kestane ağacı dikmesi, yollarının oluşturulması her şeyi bize ait. Gelin Rize'yi dünyanın en şifalı marka balları üretilen bir merkez haline getirelim. Çok büyük bir potansiyel var. Sadece talepte bulunacaksınız. 7 tane kurduk isterseniz 70 tane daha kurarız ama bunun için sizlerden bir talebim var. Burada bir marka oluşturalım, dünya çapında olsun.'
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı