'Reddedilmeyecek duaya talibiz'

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Bekaroğlu, Rize’de başlatılan vicdan hareketinin önünde kimse duramayacağını söyledi.

SİYASET 9.02.2014 17:07:13 39 0

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Belediye Meclis Üyesi Aday Listesini açıkladı.

Cumhuriyet Meydanı Ses Düğün Salonunda yer alan seçim irtibat bürosunun açılışının gerçekleştirilmesinin ardından düzenlenen toplantıda ilk olarak İl Başkanı Hasan Uzun ve Kendirli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Salih Uzun konuştu.

'Bu seçimi alacağız'

Meclis üyesi adayların açıklanmasının öncesinde konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, seçimde huzur ve barış ortamını bozacak hiçbir harekette bulunmayacaklarına kendisi ve ekibi adına söz vererek,  “Bir gün Rize’ye belediye başkanı adayı olacağım hiç aklıma gelmezdi. Bundan 2 ay önce Rize’den bir grup arkadaş benim ismim üzerinde uzlaşıldığını ve beni aday göstermek istediklerini söylediler. Gün geçtikçe bu talep çoğalınca, beni 1999 yılında seçerek Ankara’ya milletvekili olarak gönderen Rizeli hemşehrilerime borçlu olduğumu düşündüm. Ya siyaseti bıraktım diyecektim, ya da bu talebe cevap verecektim. Ben de cevap verdim ve buradayım. 30 Mart seçimlerinde sizlerin de teveccühü ile ekibimle birlikte bu seçimi alacağız” dedi.

'Tezgah, mezgah, komplo, momplo bilmeyiz'

“Türkiye’de hükümete ve Başbakanımıza karşı uluslararası bir tezgah var ve bu tezgahın ayağı olarak da Rize’ye Bekaroğlu geldi” şeklinde çıkan söylemlere cevap veren Bekaroğlu, “Bu bir iftiradır ve bu iftirayı reddediyorum. Bunu söyleyenler bu ülkenin demokrasi ile yönetildiğini unutuyorlar. 1950 yılından beri bu ülke demokrasi ile yönetiliyor. 12 senedir bu ülkeyi yönetenler de, yönetenlerin milletin oyu ile sandıktan geleceğini, yine milletin oyu ile sandıktan gideceğini söylüyorlar. Bu sandık bir tek sana ait değil ki. Burası Cumhuriyet değil mi? Biz de bu cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Rizeliyiz ve Rize’den aday oluyoruz. Öyle tezgah, mezgah, komplo, momplo bilmeyiz biz. 28 Şubatlarda, 12 eylüllerde çok bedeller ödedik. Asla darbelerin yanında yer almayız. Darbelerin arkasında ortaya çıkan durumlardan istifade eden iktidarların keyfini sürmedik. Dolayısıyla bizi hiç kimse bu şekilde itham edemez” dedi.

'Sandıkta da yargıda da hesap verilmeli'

“Yöneticiler sandıkla gelmeli sandıkla gitmeli ama sadece sandıkta hesap vermemeli, yargıda da hesap verebilmelidir” diyen Bekaroğlu, “Ben yargıda hesap verdim. Dün Rize Adliyesi’nde davam vardı. 1,5 senedir gelip gidiyorum. Yargıcın karşısına çıkarak kendimi savundum, hesabımı verdim ve beraat ettim. Mehmet Bekaroğlu yargı karşısına çıkacak da bir başkası çıkmayacak mı? Elbette çıkacak, hiçbir ayrım yoktur. Kim hakkında bir itham varsa, savcı kimin hakkında bir iddia hazırlamışsa, o kişinin savcının karşısına çıkması lazım. Evet sandık olmadan demokrasi olmazsa, yargı olmadan, hukuk olmadan da demokrasi devleti olunmaz. Biz 30 Martta yerel seçim yapacağız. Onlar 10 yılda neler yaptıklarının hesabını verecek, bizler de on yıllarca neler yapmak istediğimizi anlatacağız. Yapacaklarımızda bilimi ve uzmanlığı baz alacağız. Bu hükümet uzmanlarla, meslek odalarıyla kavgalı, biz onlarla kavga etmeyeceğiz. Bilim adamlarıyla, uzmanlarla, meslek odalarıyla işbirliği yaparak, onlara danışacağız. Halkın ne istediğini öğrendikten sonra yapacağımız projeleri halkın oylamasına sunacağız. Arı bakışıyla Rize’ye bakarak, neleri hayata geçireceğiz.” dedi.

'Toplantılar ve ihaleler naklen yayınlanacak'

“Önce İnsan” diyen bir ekip olduklarını söyleyen Bekaroğlu, “Önce bina, önce asfalt, önce rant diyen değil, önce insan diyen bir ekibiz. İnsana hizmet etmek için biz bu işe soyunduk. Rize’yi, Rizelilerle yöneteceğiz. Danışarak yöneteceğiz. Rize’de ciddi bir demokrasi örneği göstereceğiz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir model geliştireceğiz. Her şeyi ama her şeyi sorarak yapacağız. Gerekirse gelecek nesilleri ilgilendiren konularda referandumlar yapacağız. Belediyenin tüm kapıları açılacak. Şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Tüm meclis toplantıları, imar toplantıları ve özellikle ihaleler naklen yayınlarla halkın karşısında yapılacak. Denetlenebilir bir belediyecilik yapacağız. Halkımız bizi denetleyebilecek. Ayrıca bağımsız denetleme kuruluşlarıyla çalışacağız ve hem mali yapımızı hem performansımızı denetleterek rapor halinde halkımıza sunacağız. Açıklıkta hırsızlık ve yolsuzluklar yapılamaz. Naklen yayınlarla yapılan ihaleler kimsenin dayısına, amcasına verilmeyecek. Ben ve ekibim dahil birinci derece akrabalarımız da belediye ile iş yapmayacak. Ben bunun teminatıyım ve sözünü veriyorum. Belediyeler kamu hizmeti yaparlar. Belediyeler tüccar değildir ve siz de müşteri değilsiniz. Maalesef bu iktidar döneminde vatandaşlar müşteri haline getirilmiştir. Belediye kapısında sizler hemşehrisiniz, yurttaşsınız, müşteri değilsiniz. Belediyeden aldığınız hizmet ticaret değildir, bundan kar edilemez. Bu yüzden bizler kar amaçlı belediyecilik yapmayacağız. Hizmet amaçlı ve insan odaklı belediyecilik yapacağız.” İfadelerini kullandı.

'Herkesle eşit olacağız'

Rize halkının ezildiğini ve onlara hakaretler edildiğini söyleyen Bekaroğlu, “Maalesef bu şehirde insanlar ezildi ve onlara hakaretler edildi. Bir örnek vereyim; 3 çocuklu bir vatandaş, işi yok, hırsızlık falan yapmadan, kimseden yardım dilenmeden simit satmak istiyor. Ama belediye izin vermiyor, sürekli simitleri elinden alınıyor. Sonunda başkana gidiyor ve dilenmek istemiyorum, sadece simit satarak geçimimi kazanmak istiyorum bana bir yer göster şeklinde talepte bulunuyor. Başkan git köyde lahana ek diyerek kovuyor onu. Yani sen başkan olunca Karun mu, firavun mu oldun? Kimsin sen? O insandan ne farkın var. Lahana ekmesini sen biliyorsun da o bilmiyor mu? Eğer biz seçilirsek, hiçbir insandan farklı olmayacağız. Herkesle eşit olacağız. Bazı zamanlarda bedensel olsun, ekonomik olsun, kültürel olsun insanlar arasındaki eşitlikler bozulabiliyor. Devletin ve özellikle yerel yönetimlerin görevi insanlar arasındaki eşitsizliği kaldırmaktır. Kamu hizmeti denen alanlara engellisi, yaşlısı, kadını, çocuğu girebilmelidir. Devlet ve yerel yönetimler bunları sağlamak zorundadır. Ama maalesef günümüzde vatandaş kamu kuruluşuna, Valiliğe, belediyeye giremiyor, böyle bir kent olamaz. Bizim dönemimizde bu kent, herkesin kamu hizmeti alabileceği bir kent olacak” dedi.

 

'Rizeli'nin hakkını kimse gasp edemez'

Rize’nin hakkını kimsenin gasp edemeyeceğinin altını çizen Bekaroğlu, “Yerel yönetim başka partiden, merkezi yönetim başka partiden olursa il hizmet almaz diyorlar. Devletin Rize’ye verdiği yıllık bütçe 100 milyon liradır. Bu para Rize’nin yaşanılabilir bir kent olmasına yetmez ama bunlar dışında ciddi kaynaklar var. Biz bu kaynaklara nasıl ulaşacağımızı biliyoruz. Hükümet vermez diyorlar. Rizeli’nin hakkını nasıl hükümet vermez. Bu söylemde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve iftira var. Yani ben başkan olursam Tayyip Bey Ankara’dan para göndermez. Yapar mı sizce böyle bir şey? Ben Başbakanımızın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Sayın Mesut Yılmaz da yapmamıştı. Ama Başbakan değil de aşağıdakiler, buradaki yerel siyasetçiler, mesela Hasan Karal, Kendirli Belediyesi’ne yaptığı gibi Rizeli’nin hakkını Ankara’da gasp edecekse onu da yaptırmayız. Bu Rize kalkar Ankara’ya dökülür. Asla ve asla Rizeli’nin hakkını kimseye yedirmeyeceğim bundan şüpheniz olmasın” dedi.

'Gençlerin antrenman yapacak yerleri yok'

Rize’nin 10 yıldır merkezi hükümetin uyumlu belediyeleriyle yönetildiğini ve Rize’nin geldiği durumun ortada olduğunu söyleyen Bekaroğlu, “Kaç tane çocuk parkı var? Rize’de binlerce memur kardeşimiz var, hafta sonu merkezde ailecek piknik yapılabilecek bir mesire alanı bile yok. Çocuklarımızın, gençlerimizin spor alanları yok. Gençler benimle konuşuyorlar. Akşam dörtte okuldan çıkıp Derepazarı’nda idmana gittiklerini, akşam sekizde eve geldiklerini ve çok yorulduklarını, çalışamadıklarını anlatıyorlar. Rize’de bu çocuklarımızın antrenman yapacakları alan yok. Eski stadın yerini AVM yapmak istiyorlar. Neden orasını çocukların, gençlerin, ailelerin zaman geçirebileceği yerlere ayırmıyorsunuz, neden AVM’yi şehir dışında yapmak istemiyorsunuz? Biz Rize’de seçimi alırsak oraya AVM yaptırmayacağız. O şirketle oturup konuşacağız ve şehir dışında bir yer göstereceğiz kendilerine, oteli de orada değil, dağ kısımlarında yapmalarını isteyeceğiz” dedi.

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI